Életmód

Országszerte állnak a jótékony célú szabadfogasok

Vörösmarty könyvtár/Facebook
Vörösmarty könyvtár/Facebook
Ha van egy felesleges, általad már nem használt kabát, vidd el te is, akaszd fel egy fogasra. Valaki másnak nagy segítség lehet.

Néhány hete hírt adtunk arról, hogy Keszthelyen adományként bárki vihet olyan kabátokat – amelyek jó állapotban vannak, de a családban már nem használják őket – egy olyan fogasról, amit keszthelyi vállalkozók és civilek állítottak a Szent Erzsébet Alapítvány udvarán.

A kezdeményezés nem újkeletű, évről-évre több városban állítanak jó szándékú emberek szabadfogasokat, amiknek a lényege minden esetben a rászorulók segítése. Hiszen a hideg nagy úr, és télen sokan vannak, akiknek jól jön még egy réteg ruha.

Kapcsolódó
Télikabátokkal visznek melegséget a rászorulók szívébe a lenti családsegítők
Van akinek nagy örömet jelent a lehetőség, és karácsonyi ajándékként tekint az adományra.

Idén is több helyen csatlakoztak már a szabadfogas akcióhoz. Székesfehérváron a Vörösmarty Könyvtár előtt található a fogas, Békéscsabán a buszpályaudvar aluljárójában vehet kabátot, aki fázik. Ugyanitt ételt is találhatnak a rászorulók, hiszen kihelyeztek egy kék-mikrót is, ahová étel és ital kerül.

Szabadfogas/facebook

Tatabányán és Mosonmagyaróváron is kerül kabát annak, aki igényli, de Pécsett, Békásmegyeren, Sárbogárdon és még több más településen is van lehetőség kabátot adni és elvinni.

A Szabadfogas Facebook csoportban folyamatosan lehet tájékozódni arról, hol állítanak fel fogast, de egy térkép is mindig frissül a fellelhető helyekről.

Ha van egy felesleges, általad már nem használt kabát, vidd el te is, akaszd fel egy fogasra! Valaki másnak érték lehet.

Kapcsolódó
Kéthelyen háza kerítését használja adományozásra egy jólelkű család
A rászorulóknak ezúttal téli ruhaneműkkel segítenek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik