Mozaik

Télikabátot kapnak a rászorulók Keszthelyen

Youtube
Youtube
Adományként bárki vihet olyan kabátokat, amelyek jó állapotban vannak, de a családban már nem használják őket.

Országszerte több városban helyeznek ki a hideg beálltával ingyen elvihető télikabátokat a rászorulóknak. Így tettek Keszthelyen is.

Kapcsolódó
Félmúlt és jelen: ilyen ma a Hévízi-tó
Vannak helyek, amelyek soha nem változnak, vagy ha igen, akkor is csak úgy, hogy a múltból mindig megőriznek valami lényegeset. A Hévízi-tó és környéke ilyen. Nem fog rajta az idő, sőt, a turisztikai iparágat összedöntő koronavírus-járványnak is alig találtuk nyomát.

Idén már második alkalommal fogtak össze keszthelyi vállalkozók és civilek, hogy kabátokkal segítsék a rászorulókat. A Szent Erzsébet Alapítvány udvarán lévő állványra bárki vihet olyan kabátokat, amelyek jó állapotban vannak, de a családban már nem használják őket. Innen választhatnak és vihetnek el meleg ruhát azok, akik szűkös anyagi forrásaik miatt nem tudják megengedni maguknak, hogy újat vásároljanak, adta hírül a tvkeszthely.hu.

Nem csak az a lényeg, hogy mi kirakunk ide pár kabátot, hanem az, hogy sok mindenki, akinek tényleg otthon felesleges – mert a mai világban, lássuk be, nagyon sok a felesleges ruhája otthon mindenkinek – kirak párat. Ez egy – amint látható – szabad téren álló állvány, tehát szégyenkezés nélkül bárki idejöhet, akinek szüksége van rá és vihet belőle egyet. A tapasztalat az volt tavaly is, hogy elég jól megfordult. Havonta egyszer ránéztünk, és mindig az volt, hogy a fele eltűnt és jött helyette egy jó adag

– mondta az egyik felajánló, Török Marcell.

Keszthely már korábban csatlakozott hasonló országos akciókhoz, most azonban helyi kezdeményezésre állították fel az állványt. Az ötletgazdák buzdítják a város lakosságát, hogy vigyenek kabátot a Nappali Melegedő udvarára, hiszen sokan vannak, akik nélkülöznek és egy meleg ruha segítség lehet számukra a téli hidegben.

Nagyon fontos, hogy fiatal vállalkozók ajánlották fel és buzdítják társaikat arra, hogy ajánljanak fel téli ruházatot a rászorulóknak. Részünkről pedig fontos, hogy a mi munkánkat is segítik ezáltal, hogy az ellátottak körülményeit javítják. Büszkék vagyunk ezekre a fiatalokra és köszönjük szépen nekik és a többi vállalkozónak, akik felajánlást tettek, hogy ezt a feladatot el tudjuk látni és minél több embernek tudunk segíteni

– mondta Keszthely alpolgármestere.

Az állványon lévő kabátok közül bárki válogathat. A felajánlott téli ruhák a Bakacs utcai épület udvarán kaptak helyet. Azok, akik adományoznának, ugyanitt akaszthatják fel a kabátokat a vállfákra.

Kapcsolódó
4+1 kihagyhatatlan látnivaló Keszthelyen
Ha egynapos kirándulásra érkezünk a városba, ezeket a helyeket látni kell.
Olvasói sztorik