Életmód

Felidézték a századelőt a szánhúzó lipicai lovak

Sokakban idézett fel gyerekkori emlékeket a romantikus utazás a Bükk-fennsíkon.

Az elmúlt napokban esett hó az ország magasabb fekvésű területein a közben érkezett mínuszoknak köszönhetően megmaradt. Nem kivétel ez alól a Bükk-fennsík sem, ahol bizony a kemény hidegekben a folyadék röptében is megfagyott már.

Kapcsolódó

A Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság, a hazai lipicai lótenyésztés és a lovassport egyik fellegvára az évszakok szépségeihez igazodva rendszeresen tesz közzé információkat és videókat a ménesről, a lovak mindennapjairól, így olvashattunk már egyebek között a kiscsikók születéséről és a gazdaság legidősebb lováról is.

A napokban a századelő világába repítették a nézőket új videójukkal, amikor nosztalgikus zenével kísérve mutatták be a lovas szánozás romatikáját, sokakban gyerekkori emlékeket felidézve, és a sok-sok óhajt, milyen jó is lenne egyszer kipróbálni örök emlékként ezt a felejthetetlen lovas szánozást a Bükk-fensíkon.

És tényleg nincs más tennivalónk, csak hátradőlni és megcsodálni a szánhúzó lipicai lovak méltóságát és a gyönyörű környezetet szánozás közben.

Kapcsolódó
Festői látvány a Szilvásvárad határában legelésző lipicai ménes
Az állami ménesgazdaság célja, hogy a lovasoktatás és -kutatás hazai központja legyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik