Életmód

Itt a 2022-es holdújév, kezdődik a Víz Tigris éve

Bátorság, kreativitás, lendület jellemzi majd az idei évet.

A kínai új év első napja 2022. február 1.,, ma kezdődik a Víz Tigris éve. utolsó napja pedig 2023. január 21., amikor is kezdetét veszi majd a Nyúl éve.

A holdújév dátuma minden évben más és más, és egy dologtól függ: a Hold ciklusaitól.  Bár a dátum évente változik, a Gergely-naptár szerint mindig január 20. és február 21. közé esik.

A holdújévet minden évben a 12 állatövi állat egyikéhez kötik – mindegyiknek megvan a maga jellemvonása. Az állatok a következőkből állnak: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó. A teljes ciklus 60 évig tart és ezt osztják szét  különböző részekre, amelyeket az 5 alap elemmel kombinálnak (fém, tűz, föld, víz, fa). Ezek alapján számíthatjuk ki a kínai asztrológiai jegyeket.

Tigris jegy vagy, ha a következő években születtél: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022.

Számos nevezetes hírességgel osztozhatunk ebben a jegyben – köztük II. Erzsébet királynővel , Lady Gagával , Leonardo DiCaprióval és még sok mással!

A Tigris évében születettekről azt mondják, hogy rendelkeznek magának az állatnak néhány tulajdonságával, beleértve a bátorságot, magabiztosságot és a vezetésre való hajlamot. A tigrisjegyek éhesek az izgalomra, vágyakoznak a figyelemre, ugyanakkor nagylelkűek, érzelemmotíváltak.

Bátorság, kreativitás, lendület jellemzi az idei évet

A Tigris évek mindig változást hoznak, és ez most fokozottan igaz, hiszen a Víz Tigris éve jön. A vízre az érzékenység, a kreativitás, a változásra való nyitottság, a rugalmasság a jellemző. De a víz rendkívül erős természeti erő is. Le tudja győzni a tüzet, megkerül minden útjában álló akadályt, és nem téveszti el az utat.

A Tigris a kínai zodiákus harmadik jegye, az erő, a gonoszság kiűzése, valamint a bátorság szimbóluma. Ennek megfelelően a 2022-es évre a kínai asztrológia nagy változásokat ígér. Az elmúlt két év mozdulatlansága után különösen gyorsan változik majd minden. Ez negatív aspektusban forró, harcos hangulatot jelenthet otthon vagy a munkahelyen is, ugyanakkor számíthatunk váratlan jó hírekre is, és megvalósulhatnak régen dédelgetett álmaink is.

Sok mozgás és változás várható, ami folyamatos alkalmazkodásra, önfegyelemre, figyelemre késztet.

Lássuk meg, miként változnak a dolgok, és ennek megfelelően hozzunk döntéseket. Ellenállás és dolgokhoz való ragaszkodás helyett olykor hagyjuk, hogy magától alakuljanak a dolgok. Ahol lehet, ahol érdemes, változzunk együtt ezekkel. Legyünk rugalmasak, így sokmindent a magunk javára fordíthatunk.

Az idei év alkalmas lehet a kreatív területek meghódítására. Minden, ami az alkotókészséggel, az alkotói munkával kapcsolatos, az támogatást kap. A  belsőépítészet és a dekoráció is trendteremtő lehetőségeket hoz. Tele friss ötletekkel, kényelmes vagy akár izgalmas megoldásokkal, amik még személyesebbé, otthonosabbá varázsolják a belső tereket.

Összességében elmondható, hogy sok örömet és pozitív lehetőségeket tartogat a Víz Tigris éve a kínai jegyeknek.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik