Életmód

Elkészült az ország első gyermek kukásautója

Mirehu Nonprofit Kft.
Mirehu Nonprofit Kft.
Az elektromos járgányon a gyerekek átélhetik azt a számukra sokszor csodált élményt, amelyet a kukák ürítése okoz.

Ha van valami, ami generációk óta lenyűgözi a gyerekeket, az a kukásautó. Amikor az ürítési napon megérkezik a ház elé a kukásautó, a gyerekek elbűvölve nézik a kuka ürítését és sokszor mondják, hogy kukások szeretnének lenni.

A Mirehu Nonprofit Kft. – amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban alvállalkozóként és ipari hulladékkezelőként tevékenykedik – erre alapozva építette meg első, gyerekek által vezethető elektromos meghajtású kukásautóját a szemléletformáló tevékenységének újabb elemeként, írta az Üzleti Sajtószolgálathoz (OTS) eljuttatott közleményében a társaság.

Kapcsolódó
Világhírű lett a nagyvázsonyi szemétgyűjtő lovas fogat
Környezetbarát, takarékos és csendes. Külföldön már évekkel ezelőtt bevált.

A Mirehu Nonprofit Kft. harmadik éve épülő szemléletformáló tevékenységében egy újabb állomáshoz érkezett. Egy elektromos gyermekjármű átépítésével létrehoztak egy olyan kukásautót, amelyet a gyerekek vezethetnek, ezzel átélhetik azt a sokszor csodált élményt, amelyet a kukák ürítése okoz.

Újszerű szemléletformálás

A cég szemléletformáló tevékenysége mindig az élmények megélésére épít, olyan egyedi ötletekkel próbálják a figyelmet felhívni a hulladékmegelőzés fontosságára, vagy a hulladékokkal kapcsolatos megfelelő gyakorlatok elsajátítására, amellyel máshol nem találkozhatnak a gyerekek.

Az elektromos meghajtású gyerekkukásautó ötletét is az adta, hogy a gyerekek saját maguk végezzék el a hulladékok gyűjtését játékos formában összekapcsolva a cégnél megszerzett tudással. A Mirehu telephelyére érkező fiatalok rengeteg információt kapnak a hulladékokról, a megszerzett tudás hatékonyságát ezzel az eszközzel már mérni is lehet.

Mirehu Nonprofit Kft.

Játékélmény a gyerekeknek

A cég telephelyén vagy akár külső helyszínen is kialakított útvonalon hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el újrahasznosításra alkalmas és alkalmatlan hulladékokkal megtöltve. A gyerekeknek a megszerzett információk alapján kell eldönteni, hogy a kukákban lévő hulladék alkalmas-e az újrahasznosításra és a megfelelő anyagokat kell csak a kukásautóba beüríteniük. A játék végén a társaság munkatársai a fiatalokkal közösen értékelik ki a gyűjtés eredményességét.

A játékélmény fokozására az első jármű átadását követően megkezdődik a következő autó építése is annak érdekében, hogy a feladat egy verseny formájában is meg tudjon valósulni.

Az elektromos gyerekkukásautó megépítését is egy kutatómunka előzte meg, a cég munkatársai több lehetőséget megvizsgálva jutottak el egy amerikai család videómegosztó portálra feltöltött filmjéhez, amely a kivitelezés alapjait adta.

Kapcsolódó
Díszes triciklivel gyűjti a hulladékot Szelektív Laci Békéscsabán
Egyelőre nem szállít, mert megszűnt az a hely, ahova eddig lerakhatta az összegyűjtött dolgokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik