Életmód

Dunaújvárosra hangol a világ második legnagyobb rockzenekara

cityrocks.eu
cityrocks.eu
Borzongatóan teljes zenei élmény a Cityrock óriászenekar koncertjén részt venni, de annál borzongatóbb muzsikálni is a sorok között. A világ második legnagyobb zenekarában több százan fognak hangszert, mindenki a sajátját, hogy közösen adjanak elő klasszikus r’n’r nótákat.

Mi kell egy jó rockzenekarhoz? Gitárok, dobszerkó, ének… Garázs van? Hát, inkább valami mező kellene… Mennyien vagytok? Ha mindenki eljön, akkor ötszázan is… A Cityrock zenekar már készül az idei fellépésekre, sőt, egy meglepetést is tartogatnak – számolt be róla a szegedma.hu.

A szokásos több száz fős rockzenei flashmobra is számíthatunk, igazi közösségi élménnyel és persze velőtrázó hangerővel. De egy kisebb létszámú, 120-140 fős zenekarral egy speciális, többszintes színpadrendszeren fúvósokkal, taiko dobosokkal és gyermekkórussal együtt tart kétórás, esti koncertet a nagyzenekar a Dunaújvárosi Stadionban, 2022. augusztus 6-án.

A zenekar 2018 tavaszán csapott a lecsóba először igazán, a projekt otthonában, Szegeden, egy évvel az alapítás után.  Eddig Szegeden, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Erdélyben adtak koncertet.

Nem számít, ki vagy, honnan jössz. Sőt, még az sem, merre folytatod az utad. Nem számít az éveid száma. Nem számít, hogy segédmunkásként dolgozol vagy topmenedzserként. Nem számít, hogy a hangszered annyit ér, mint egy heti menü a menzán, vagy annyit, mint egy új autó.

– mondja magáról a zenekar.

Kortalan rockzene kismamáktól nagypapákig fotógalériánkban:

Galéria
cityrocks.eu

A társulat célja, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni. Öröm látni, hogy a sorok között a gyerekek ugyanúgy megtalálhatók, mint az idősebb korosztály.

A legfiatalabb tag 8, a legidősebb 74 éves…

A projekt az olasz Rockin1000 formáció úttörő kezdeményezésének mintájára alakult, ők egyébként a világelső cím birtokosai. A mieink természetesen Szegeden, egy különleges rock flashmobon mutatkoztak be, azóta pedig több magyar nagyvárosban, illetve Erdélyben is tartottak nagyzenekari koncerteket, és egész napos zenei programsorozatot. Idén is több hangos, közös muzsikálást remélhetünk tőlük.

Kapcsolódó
500 fős magyar zenészcsapat az internet új sztárja
Ringasd el magad: ez a hangulat mindent visz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik