A Magyar Mezőgazdaság gyűjtötte össze, hogy miért érdemes gombát fogyasztani, azon kívül, hogy nagyon finom!
Kiváló D-vitaminforrás
A D-vitamin segíthet a csontritkulás, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és bizonyos rákos megbetegedések megelőzésében. D-vitaminhoz egyébként a napfényből is juthatunk.
Immunerősítő
D-glükán-, béta-glikozid-, magnézium- és cinktartalmuk miatt kiváló immunerősítő hatásuk van a gombáknak.
Jóllakottság érzetet kelt
A gombák fogyasztása után a magas rosttartalmuknak köszönhetően hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat.
Rendkívül változatosan elkészíthetjük, lehet akár húshelyettesítő, leves, köret része vagy sós desszert alapanyaga is.
Fenntartható
Nő, mint a gomba – mondjuk. Nagyjából egy hónap alatt már szedhetjük is a gombát saját termesztésnél. Mindeközben kevesebb ásványi anyagot, vizet és energiát igényel, mint más típusú növények.