Életmód

Harmincezer gyereknapi jégkrémet osztottak szét a rotarysok

A Szolnok-Tisza Rotary Club már harmadik alkalommal szervezte meg a jégkrémosztást gyereknap alkalmából, és az idei volt az első országos akciójuk.

Először csak Szolnokon osztottunk jégkrémet, közel ötezer darabot, rá egy évre csatlakozott hozzánk még nyolc Rotary Club. Az idei évben viszont már országos programmá nevezte ki a kormányzó ezt az akciót, és felkért minket, mint ötletgazdákat, hogy szervezzük meg az eseményt

– mondta el a Sokszínű vidéknek Molnár Júlia alkormányzó.

2022-ben már 30 klub csatlakozott a rendezvényhez, és így 82 magyarországi helyszínen tudott a szervezet jégkrémet osztani, főleg általános iskolákba vitték a rotarysták a finomságot, de volt, ahol gyermekklinikára, a vakok és gyengénlátók intézetébe vagy állami gondozott gyerekekhez is eljutott az ajándékból.

Most először szerveztük úgy, hogy egy időben bontsák ki a jégkrémet a gyerekek, erre a gyereknap előtti csütörtökön 13 órakor került sor. A Magyar Rekordok Egyesület segítségével minden helyszínen jegyzőkönyvet vettek fel, és a dokumentumok alapján 21 894 darab jégkrémet bontottak ki az országban egyszerre

– jegyezte meg Molnár Júlia, aki hozzátette, hogy mivel nem tudták mindenhol az adott időpontban kiosztani a jégkrémet, a teljes szám 29 280 darab jeges ajándék lett, ennyi gyereknek sikerült egy kis örömet szereznie a Rotary Cluboknak, miközben egy magyar rekordot is felállítottak.

Kapcsolódó
Ebből a fagyiból nem hiányzik az erdő és a mező íze
A dunaföldvári Marcipán Cukrászdában készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik