Életmód

Megnyitja kapuit Magyarország első állatvédelmi központja

taracsoport.hu
taracsoport.hu
Debrecenben nyílik meg az ország első Állatvédelmi Támogató és Információs Központja.

A tevékeny állatvédelmet és a felelős állattartást elősegítő kezdeményezés egyedülálló a maga nemében – írta meg a Dehír.

A központ lehetőséget ad arra, hogy aki valamilyen módon érintetté válik az állatvédelem vagy az állatjólét területén, azt információkkal segíthessék.

Sokan nem képesek egy ivartalanítási adatlapot kitölteni, ha besétálnak egy ilyen információs központba, akkor erre lehetőségük nyílik vagy, ha szeretnének örökbe fogadni, mi tudjuk biztosítani az információkapcsolatot. Több szervezettel vagyunk együttműködésben, megmutatjuk mik a lehetőségek, honnan lehet egy cicát vagy egy kutyát örökbe fogadni

– mutatott rá  Szilágyi Attila Balázs állatmentő.

Hozzátette, a partnerszervezetekkel közösen nagyléptékű csapdázási programokban vesznek részt Debrecenben, a befogott kóbor állatoknak pedig úgynevezett gazdásító programokat hoznak létre. A centrum középpontjában az ivartalanítás áll, ami az állatmentő szerint „a legerősebb védelmi vonala” ennek a problémának.

Az Állatvédelmi Támogató és Információs Központ a Halköz Üzletházban található, innen irányítják Szilágyi Attila Balázs cégét, a Tara Csoportot is, amely az alapítványi ellátást, az ivartalanítási programot és oktatási rendszert is működteti.

Az állatmentő arról is beszélt, hogy támogatások révén 25 millió forintból körülbelül kétezer állat ivartalanítását tudják elvégezni ingyenesen, ez a számadat pedig szerinte jónak számít.

Kapcsolódó
Állatrendőrségre és az állatvédelem oktatására van szükség
Október 4. az Állatok világnapja. Van feladat bőven az állatvédelemben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik