Életmód

Bizarr szállodai szoba foglalható egy forgalmas svájci benzinkútnál

Az gondolhatnánk, hogy egy privát alvóhely egy szálloda fontos, ha nem a legfontosabb eleme, függetlenül attól, hogy luxushotelről vagy filléres motelről beszélünk. Egy svájci művészduó új installációja ugyanakkor egy nyugtalan éjszakát ígér, nagy forgalommal, zajjal és a benzin aromájával fűszerezve, írja az Architectural Digest.

Az ötletgazda testvérpár, Frank és Patrik Riklin az általuk megálmodott „szállodai” szobával gondoskodott róla, hogy véletlenül se alhassanak ott nyugodtan a vendégek. Mint érveltek,

a világ jelenlegi helyzetében nincs idő aludni.

A teljesen nyitott, szabadtéri szobának értelemszerűen falai sincsenek. Egy benzinkút és egy rendkívül forgalmas kereszteződés találkozásánál alakították ki, így a vendégek biztosan ébren tudnak maradni annak érdekében, hogy az aktuális társadalmi, gazdasági és környezeti kérdéseken gondolkozzanak, áll a közleményükben.

A művészek szerint éppen egy idilli lakosztály ellentétét szerették volna létrehozni, rámutatva ezzel, hogy nem mindig kell mindennek tökéletesnek lennie.

Aki esetleg személyesen is felkeresné az installációt, az a svájci Valais városában található. Az ágy egyébként meglehetősen kényelmes, a szlogen pedig úgy hangzik:

az egyetlen csillag itt te vagy.

Az antiszobában egy éjszaka ára 325 svájci frankba kerül, ami átszámítva megközelítőleg 130 ezer forintot jelent.

A testvérpárnak egyébként nem ez az első különleges alkotása, egy másik, hasonló, de mégis nyugodtabb környezetben üzemelő szállodai szobájukról itt írtunk korábban:

Kapcsolódó
Fal, tető és fürdőszoba sincs a Svájci Alpok varázslatos szállodájában
Bár alapfelszereltségben jócskán hiányt szenved a szállás, komornyik szolgálja fel a reggelit és az üdvözlő italt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik