Hosszú utat tett meg Horváth Péter, aki a somogyi dombok között, a Balaton déli partján, a 480 lelkes Szóládon nyitotta meg saját pékségét, ahol éttermeknek süti a kovászos kenyereit, írta a Pécs Aktuál.
Horváth Péter nem tartja magát kézműves péknek, ahogy azt sokan teszik, ha kovásszal sütnek. Szerinte a lényeg az alapanyagban van, biobúzát használ, főleg a régi magyar fajtákból.
Alapanyag és gondoskodás: ettől lesz a kenyér a kenyér – vallja.
A közgazdász és pénzügyi szakember harmincas évei elején besokallt ingatlanfejlesztési munkájába, ekkor állt péknek. Egy budapesti pékség után Franciaországban tanulta meg, mit is jelent kenyeret sütni.
A pék egy feltétellel állt a portál kamerája elé: ha a videó nem hoz neki több vevőt, mert kapacitása véges és azt sem szeretné, ha a romantikus parasztháza kertjében egyik napról a másikra sorok kígyóznának.
A részletek pedig a videóból megismerhetők.