Életmód

Környezetbarát útválasztást ígér az új Google Térkép

pixabay.com
pixabay.com
Sok plusz funkciót is kapott, melyek mindegyike segítség a közlekedésben.

Már Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, amely környezetbarát útvonalakat javasol a felhasználóknak, akik így olyan útvonalakat is választhatnak, amelyek hozzájárulnak a mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztáshoz, írja az MTI.

A Google Térkép mostantól nemcsak a leggyorsabb, de a legüzemanyag-takarékosabb útvonalat is megjeleníti, ezzel a felhasználók fenntarthatóbb módon közelíthetik meg célállomásaikat. Az új funkció Magyarországgal együtt közel 40 európai országban vált elérhetővé.

Kapcsolódó
Sajóörösön a „levegőben” kelhetnek át a zebrán
Ötletes forgalomlassító megoldás született.

A környezetbarát útválasztás-funkció hatása szerte a világon érezhető – az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban történő bevezetése óta mintegy félmillió tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe, amely százezer autó forgalomból való kivonásával egyenértékű

– állítják a közleményben.

Az alkalmazás a legideálisabb útvonal kiválasztásánál a motor típusát is figyelembe veszi. Az üzemanyag-megtakarítás ugyanis a motor típusától függően is változhat. Így az elkövetkező hetekben a Google lehetővé teszi, hogy az Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában környezetbarát útvonalat tervező járművezetők kiválaszthassák a motor típusát, hogy a legjobb útvonalat és a legpontosabb üzemanyag- vagy energiahatékonysági becsléseket kapják.

A navigációs alkalmazás jelzi az elektromos autók számára épített töltőállomásokat, és a korábbinál jóval több kerékpáros útvonalra vonatkozó információval is szolgál a felhasználóknak. Jelzi a világ több mint 500 városában a közeli kerékpár- és robogómegosztó pontokat is.

Kapcsolódó
Bezuhant a Tisza-tavi biciklis forgalom
Hová tűntek a kerékpárosok?
Olvasói sztorik