Életmód

Elérkezett a körutak és a buszos utak szezonja

Gyulai Vár/Facebook
Gyulai Vár/Facebook
Ősszel a legnépszerűbb úti célok hazánkban: Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros, határon túl pedig Törökország és Egyiptom.

Turisztikai szempontból évek óta az egyik legerősebb hónap a szeptember, ami nem is meglepő, hiszen ilyenkor már nem kell tartani a nyári kánikulától, a tengerek azonban még kellemes hőmérsékletűek. Népszerűek a külföldi körutazások és a buszos kirándulások is, írja a Kisalföld.

Kapcsolódó
Ezek a magyarok kedvenc hosszú hétvégés úti céljai
Már 42 százalékkal több belföldi üdülést foglaltak az idei őszre, mint tavaly ilyenkor.

A külföldi utak közül Egyiptom ár-érték arányban a legjobb

Sokan már first minute akcióban lefoglalják a külföldi utazásokat. A szolgáltatások színvonalának köszönhetően piacvezető Törökország, ár-érték arányban pedig Egyiptom a legjobb lehetőség, ott már 450 ezer forintért két ember all inclusive szolgáltatást kaphat egy hétre. Népszerű még Kréta és Rodosz, Dél-Ciprus erősödik, jó a színvonal Észak-Cipruson is, ahol török típusú szállodákat találunk, csodás tengerpartokkal.

Kedveltek még ilyenkor a Kanári-szigetek is 25–28 fokos hőmérséklettel, de Domikában is átélhetjük a mediterrán életérzést

– mondja Németh Rudolf mosonmagyaróvári utazásiiroda-vezető.

Megfigyelhető tendencia, hogy szeptembertől csökken a családos utazások száma, ilyenkor inkább az idősebb korosztály indul útnak. Üdülési célpontnak legtöbbször olyan helyet választanak, ami két-három, esetleg négyórás repüléssel elérhető. Visszatért a buszos utazások népszerűsége is, ezeknél a látnivalók megismerése mellett szívesen vesznek részt az utasok egy-egy rendezvényen is, de a tv-sorozatok helyszíneit is keresik.

Népszerű hazai fürdővárosok

Augusztus 30-ig 42 százalékkal több foglalást tettek meg az őszi időszakra belföldre, mint tavaly, ezzel addig 76 százalékkal nőtt a bruttó szoba- árbevétel. Országos viszonylatban egy főnek egy éjszaka átlagosan 11.200 forintba kerül, ami körülbelül 10 százalék körüli növekedés 2021 hasonló időszakához képest.

A legnépszerűbb úti célok hazánkban: Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros.

Kapcsolódó
Négy év alatt tekerte körbe a Földet a magyar bringás
Ma már, az útnak köszönhetően, nem ijed meg a hétköznapi problémáktól.
Olvasói sztorik