Mozaik

Rekordszámú utas közlekedik vonattal a Balatonra

MÁV/Facebook
MÁV/Facebook
A MÁV még magasabb fokozatra kapcsol.

A MÁV-START már május 16-tól sűrítette a vonatforgalmat, valamint modernebb és komfortosabb járműveket indított a Balaton irányába. Talán ennek is köszönhető, hogy június 12-ig már több mint 480 ezren utaztak a vonalon, ez 2019. azonos időszakával összehasonlítva 80 százalékos növekedést jelent, olvasható a csodalatosbalaton.hu oldalán.

Kapcsolódó
Éjszakai vonatok közlekednek nyáron a Balatonhoz
A Bagolyvonatok az északi parton hétvégenként, a déli parton pedig minden nap közlekednek majd.

Minden esély adott az idei rekorddöntésre, ezért még magasabb fokozatra kapcsol a MÁV-Volán-csoport. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június 18-tól több kiindulópontról több expresszvonat fog közlekedni a Balaton felé, valamint a napijegyek és kedvezményes jegyek is újra elérhetővé válnak. A déli partra étkezőkocsik, az északi partra pedig bisztrókocsik is közlekednek. A vasúttársaság a kerékpárosok utazását is jelentősen megkönnyíti.

A déli parton szintet lép a vasúti utazás. A hétvégi napokon a tavalyinál is több emeletes KISS motorvonattal lehet eljutni a Balatonhoz

– áll a közleményben, de expresszvonat fogja megkönnyíteni a Szolnok térségében élők számára is az utazást a Balatonra

A tavaly nyáron bevezetett Panoráma expresszvonat idén Fonyód és Kőbánya-Kispest között már Esti Csók néven fog közlekedni vasárnaponként, míg a Panoráma expresszvonat Nyíregyháza és Siófok között fog járni. Mind a Panoráma, mind az Esti Csók emeletes KISS motorvonatként fog közlekedni és a helyjegyváltás kötelező lesz rájuk.

Újdonságként a Fenyves expressz, mely Pécs, Kaposvár, Fonyód és Keszthely között teremt összeköttetést.

A Tekergő expresszvonat vasárnaponként fog közlekedni Balatonfüred és Budapest-Kelenföld között, így segítve a könnyebb hazajutást.

Kapcsolódó
Több újítással életbe lépett a nyári vasúti és buszos menetrend
Több közvetlen járattal is elérhető lesz a Balaton az ország minden pontjáról.
Olvasói sztorik