Mozaik

Júliustól újra éjszakai vonatjárat közlekedik Budapestről az Adriára

MÁV
MÁV
A Budapest és Split közötti 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így már az utazás is pihentető.

Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity. A vonat idén először korszerű, légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal, valamint étkezőkocsival közlekedik.

Kapcsolódó
Magyar rendőrök segítik a Horvátországban nyaralókat
Július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

 Menetrend

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként, míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, 14 órás menetidejének nagy része éjszakára esik.

A fedélzeti szolgáltatásokat a megújult Utasellátó biztosítja, az idén először a teljes útvonalon közlekedő étkezőkocsival.

A vonat Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva a Dinári-hegységen keresztül érkezik Splitbe 8:46-kor. Visszafelé, Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

MÁV

Idén a járat öt légkondicionált fekvő- és hálókocsival közlekedik

A hálókocsik utasai számára az induláskor megágyazott, tisztasági csomaggal ellátott fülkék állnak rendelkezésre, valamint az utaskísérő által az ülőhelyen felszolgált színvonalas reggeli is a szolgáltatás része.

A vonat idén először a teljes szakaszon továbbít étkezőkocsit, így a háló- és fekvőhelyes kocsik utasai az étkezőkocsiban is elfogyaszthatják reggelijüket.

Splitbe és Porecbe  Volánbusszal is utazhatunk

A jól bevált útvonalakon július 2-től augusztus végéig heti rendszerességgel a Volánbusz is indít kényelmes, légkondicionált autóbuszokat Splitbe és Porecbe – jelentette be a MÁV.

A Dalmát expressz budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir és Split településekre, és a csak online, korlátozott számban megváltható MiniÁr-kedvezményes retúrjeggyel már 17 500 forinttól igénybe vehető.

Az Adria expresszel – szintén budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Optija, Pula, Rovinj és Poreč városok érhetők el, már 48 eurótól. Az online értékesítés várhatóan június végétől érhető el, addig csak a pénztárakban vásárolhatók jegyek.

MÁV

Határátlépési szabályok

Utazása és jegyvásárlása előtt mindenképpen tájékozódjon a horvátországi beutazás aktuális szabályairól a Konzuli Szolgálat honlapján.

Ez volt 2020-ban
Új éjszakai vonatjárattal juthatunk el az Adriára
A járatok naponta, 2020. június 30. és szeptember 26. között közlekednek majd.
Olvasói sztorik