Életmód

Jurtában tölti a telet a somogyi tanító Bárdudvarnokon

Az ősi sátorban épített kályha adja a meleget.

Négy jurtát állított fel Leél-­Őssy Tamás vezetésével a chi kung közösség (keleti harcművészet) Bárdudvarnokon. Az egyenként harminc négyzetméteres ősi sátrakba be is költöztek néhányan, ám egyelőre biztos hátteret a telken álló ház ad nekik, ahol konyha és fürdőszoba is van, írta a Sonline.

Leél-Őssy Tamás tizenöt hónapja bérli a bárdudvarnoki házat, melyet a chi kung közösséggel hozott rendbe, a jurtákat is együtt állították fel.

Ősi módszer

A chi kung egy ősi módszer, a tudatállapot emelésére és a lelki egyensúly megteremtésére szolgál.

 

Leél-Őssy Tamás tanítónak csaknem háromszáz tanítványa van, akik felváltva töltenek hosszabb-rövidebb időt a bárdudvarnoki birtokon, vagy online tanítja őket az energiaszintjük emelésére.

A tanító komfortos jurtája harminc négyzetméter alapterületű, panorámaablak is van rajta, skandináv hálószoba enteriőrjét idézi. A tóra néző ágyon kívül könyvespolc és ülőalkalmatosság is helyet kapott a kör alakú, ősi nomád sátorban.

Leél-Őssy Tamás a beköszönő télben is a jurtában alszik majd. Nem fázik, hiszen az ősi sátorban épített kályha adja a meleget.

Egy-két éven belül szeretne egy nagyobb, 100 négyzetméteres jurtát, amely már összkomfortos lesz. Konyha és a fürdőszoba, valamint egy alomszék is helyet kap majd benne

– mondta a portálnak a férfi.

Kapcsolódó
A fiatal lány célja a természettel való együttműködés
Otthagyta munkahelyeit, eladta lakását, vett egy földterületet, és ott él most jurtájában, állatok társaságában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik