Életmód

Lefényképezte a vérpezsdítő naplementét a szegedi egyetemista

Sütő Máté
Sütő Máté
Sütő Máté fiatal kora ellenére a költészet és a természetfotózás terén is maradandót alkot. Elvarázsolják a romantikus naplementék.

A szegedi egyetemista rajong a fotózásért, a napokban újabb káprázatos felvételekkel rukkolt elő a közösségi oldalon – egy színpompás naplementét örökített meg.

A vegyész tanuló laptopján nagyjából 70 ezer szó, több, mint 600 oldalnyi vers sor lapul. Azt meséli, ha két részre osztaná az oldalakat, akkor nagyjából 300 oldalt tennének ki a költemények. A huszonnégy éves fiatalember nemcsak szép szavakkal, de meseszép fotókkal is megörvendezteti a közönségét.

Sütő Máté

Verseket írok és emellett táj- és esküvői fotós vagyok. Évekig egy telefonnal fotóztam, jelenleg már egy DSLR Nikon kamerával dolgozom. Akik a munkásságomat követik a vihar- és hóviharvadászataimról ismernek. Nincs is annál felpezsdítőbb, mint amikor a terepen fotózhatok egy szupercellát, vagy fent éjszakázom a hegyen egy hóviharban

-mesélt “szerelméről” Máté a Sokszínű Vidéknek.

Sütő Máté

Az elmúlt években hazai szinten Sütő Máté az egyik legtermékenyebb fotós volt ezen a területen. Több, mint 100 szupercellát fotózott, és nagyjából az összes hazai komolyabb havazást elcsípte. A kreatív fiatalember igazi művészpalánta, olykor versben is megemlékezik a csodálatos természeti jelenségekről:

Téli merengő

Zavarba ejt a magány,

Ahogy a hegyeken

Megpihen az ég.

Összeérnek

És együtt lesznek végtelenné.

Nincsen társ,

Csak a szél

Harsong a völgyben,

Messze zúg a hangja

A csöndben.

A havas ágakon

Lapul a múlt,

Az eget karcolják,

És várnak

Untalanul.

Hollók veszekszenek,

Mókás az élet.

Talán csak boldogok…

Talán csak várlak

Téged.

Sütő Máté azt is elárulta, nagyon szereti a párás hajnalokat és a színes naplementéket. Úgy érzi, ezek a pillanatok motiválják az életben leginkább. Ugyan az ominózus, szegedi naplemente nem volt viharos, mégis, élete egyik “legvörösebb” napzárását produkálta.

Otthon vacilláltam, hogy elinduljak-e. Necces volt, hogy alá tud-e majd sütni a nap, de végül megpróbáltam. Naplementéig nem is igazán jöttek elő a várt fények, de 5-6 perccel utána felrobbant az égbolt, és mindent elöntött a vörös és narancssárga színek ezernyi árnyalata. Fantasztikus látvány volt. Jó érzés, hogy azóta már több, mint százezer emberhez jutottak el a fotóim

-vallott a fiatal alkotó.

Zúzmarás hajnalok, alföldi szupercellák és szegedi naplementék mellett minden bizonnyal Máté a jövőben is számos értékes alkotással fog örömet okozni a szépség szerelmeseinek.

Kapcsolódó
Magyar kikericsek sziromszőnyegét filmezte a fotós tanonc
Meseszép fotókon a januárban szirmot bontott magyar kikericsek,
Olvasói sztorik