Életmód

Elindult a roham a húsvéti szálláshelyekért

mti/Czeglédi Zsolt
mti/Czeglédi Zsolt
Hajdúszoboszlón és Debrecenben a legkedveltebb hotelek férőhelyeinek legalább a fele már most elkelt a húsvéti hosszú hétvégére.

A húsvéti időszakban megnövekszik a vendégforgalom a szálláshelyeken, s az előfoglalások mellett az „utolsó pillanatos foglalások” is jelentős mértékben növelik a vendégforgalmat. Már most iparkodniuk kell azoknak, akik szállást szeretnének foglalni a húsvéti hosszú hétvégére, derül ki a Hajdú Online körképéből.

A tavalyihoz hasonló az érdeklődés, a szobáink több mint 50 százalékát értékesítettük ez idáig, az ajánlatkérések pedig folyamatosan érkeznek erre az időpontra. Előző évben is magas volt nálunk az előfoglalások száma

– mondta a portálnak Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a húsvéti időszakban a szállodába érkezők 85 százaléka belföldi turista.

A hajdúszoboszlói szállodák jelenleg 84,6 és 100 százalékos foglaltság közti állapotról számoltak be, itt is jellemzően magyarok foglalnak szállást a hosszú hétvégére, míg 10 százalék alatti létszámban szlovákiai és romániai vendégek érkeznek a fürdővárosba.

Mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben azoknak, akik az előző évhez hasonlóan idén is szállodai pihenést terveznek az ünnepekre

– írta a lap.

Hajdúszoboszlón a húsvéti időszakra vonatkozó kiemelt ár 10-17 százalékkal emelkedett, míg az Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel vendégéjszakáinak árai nagyságrendileg 20 százalékkal nőttek.

Kapcsolódó
Rekordközelben teljesített a magyar turizmus 2022-ben
Minden várakozást felülmúltak az eredmények a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatója szerint.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik