Virágzó vidékünk

Századik születésnapjára készülhet Európa legnagyobb fürdőkomplexuma

Hajdúszoboszló a felüdülőhely/Facebook
Hajdúszoboszló a felüdülőhely/Facebook
A fürdőkomplexum sok más fürdőhellyel ellentétben nem tervez bezárni.

Jó idénnyel zárhatta a nyarat az idén 95 éves hajdúszoboszlói Hungarospa, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben önmagában is kedvező születésnapi ajándék, írta a haon.hu.

Kapcsolódó
A fürdővárosok a legnépszerűbb magyar úti célok
Egy friss felmérés szerint ősszel is kitart az utazási kedv belföldön.

A fürdőkomplexum sok más fürdőhellyel ellentétben nem tervez bezárni. Bár a növekvő energiaárak komoly mértékben sújtják majd, igyekeznek energiatakarékosan működtetni a szolgáltatásokat, és észszerűen terveznek visszavenni az élményelemekből.

A szép számokat produkáló szezon bevételét is olyan fejlesztésekre fordítják, amelyek segítik a jövőben a fürdő gazdaságos és takarékos üzemelését. Többek között naperőművet és napelemeket szeretnének, valamint a termálvizet felhasználva hőcserélős rendszerrel fűtenek.

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma

A Hungarospa 95 év alatt egy kis fövenyfürdőből Európa legnagyobb fürdőkomplexumává nőtte ki magát. Míg a megnyitást követő évben, 1928-ban egy vasbetonmedencével, gyógymedencével, kabinnal és öltözővel bővülhetett a fövenyfürdő, addig ma már három külön zóna kínál lehetőséget az idős korosztály, a kisgyermekes családok és mediterrán hangulatra vágyók számára.

Az évtizedek alatt számos fejlesztés történt, tavaly például egy teljesen új wellness élményfürdőt, a Prémium Zónát adták át a kikapcsolódni vágyó közönségnek. A következő öt évben pedig további fejlesztések várhatók.

A cél az, hogy 100 évesen is modern legyen a hajdúszoboszlói Hungarospa.

Kapcsolódó
Olyan népszerű fürdők zárhatnak be, mint a hévízi vagy a hajdúszoboszlói
Akár a fürdők felére lakat kerülhet ideiglenesen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik