Mozaik

Országszerte megtelhetnek húsvétkor a szállodák

mti/varga györgy
mti/varga györgy
Hatalmas az érdeklődés a belföldi pihenésre.

A hosszú hétvégék igazán kedveznek a hazai turizmusnak, a szállodák ilyenkor megtelnek vendégekkel, akik még mindig főleg a magyarok közül kerülnek ki. A márciusi hosszú hétvégét követően immár a húsvéti foglalási dömping indult el. Már most szinte teltház van a hazai szállodákban, számolt be róla a penzcentrum.hu.

Hatalmas az érdeklődés a belföldi pihenésre. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a húsvét és a pünkösd is nagyon népszerű lesz, az eddig beérkezett foglalások alapján áprilisra már most 1,4 millió éjszaka foglalás érkezett, de májusra is már 1,2 millió vendégéjszakát látni a rendszerben.

Kapcsolódó
Világszínvonalú luxusszálló épül Sárváron
A tervek szerint a 83 szobás hotelt 2023 őszén adják át rendeltetésének.

Mivel a húsvét nem csak nekünk ünnep, így a fővárosban is várják a külföldi turistákat, azonban jellemzően a magyarok azok, akik ilyenkor gyorsan foglalnak. Ráadásul a jó idővel elkezdődött a balatoni szezon is, egyre több balatoni szállást vadásznak le már jó előre a belföldi turisták, így könnyen elszalaszthatja a szállást az, aki túl sokáig vár.

Hagyományosan népszerűek a hosszúhétvégék, különösen a belföldi piacon. A húsvét nemzetközi ünnep, így ez a hosszú hétvége a külföldiek körében is igen népszerű. Vidéki wellness szállodáinkban várhatóan 85-90 százalékban magyar vendégeket várunk, míg itt a külföldi vendégek főként osztrák, cseh és szlovák turisták. Egyes budapesti Danubius szállodákban akár a 30 százalékot is elérheti a magyar vendégek aránya, de ez jellemzően általában csak 10-15 százalék

– mondta Bogár Zoltán, a Danubius Hotels központi üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a büki, és a balatonfüredi szállodákban sietni kell a foglalással, mert fogynak a helyek, míg Budapesten még könnyebb szobát találni a húsvéti hosszú hétvégére.

A hévízi Hotel Európa Fit-ben is teltházzal számolnak a húsvéti hosszú hétvégén – tájékoztatta a Pénzcentrumot Molnár Ágnes vezérigazgató-helyettes, aki szerint általában is igaz, hogy az ünnepi hosszú hétvégékre élénk az érdeklődés, különösen igaz ez a húsvétra, amikor a tavaszi napsugarak kimozdulásra és élménygyűjtésre késztetnek. Az ünnepekre érkező vendégek kétharmada belföldi, egyharmada pedig külföldről, nagyobb számban Szlovákiából és Csehországból utazik Hévízre.

Kapcsolódó
Kacsalábon forgó szálloda épül Tokajban
Sokrétű wellness, fürdő és szabadidős részleg is helyet kap az ötcsillagos, prémium kategóriájú hotelben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik