Virágzó vidékünk

Trendi lett a balatoni nyaralás

mti/varga györgy
mti/varga györgy
Rekordokat döntött a főszezon a magyar tengernél.

A szakemberek szerint a júliusi hónapban annyian látogattak el a magyar tengerhez, hogy turisztikai rekord született, hangzott el a Tények Plusz összefoglalójában a TV2 műsorában.

Kapcsolódó
Nem lehet betelni a Badacsony látványával
Madártávlatból is csodálatos arcát mutatja a táj.

Meglepetést viszont nem csak ez okozott. Az augusztus 20-i hétvége eddig a balatoni nyár végét jelentette, idén viszont ez is másképp van. A szállodák szinte telt házzal üzemelnek majd szeptemberben.

A szezon a várakozásoknál jobban sikerült. Az augusztus 20-i ünnepi hétvége a korábbi években többnyire a nyári szezon végét jelentette, idén viszont másként alakult: nem hagyott alább a Balatonra kirándulók kedve, kedvező időjárás esetén szeptemberben is düböröghet a turizmus a tónál.

A szolgáltatók és szállásadók legnagyobb örömére augusztusban már külföldi turistákat is egyre többet lehetett látni.

A szakértők szerint divatossá vált 2021-ben a belföldi turizmus, a legtöbb magyar a Balatonnál nyaralt. A szállásfoglalási szokások ugyanakkor változtak: korábban akár hónapokkal korábban foglaltak, a járványhelyzet miatt azonban általánosságban egy héttel az indulás előtt foglalt a legtöbb utazni vágyó.

A balatoni szolgáltatók felkészültek a szeptemberre, amikor már a bor és gasztronómia kapja a főszerepet, de sokakat vonzhatnak a Tihany és Szántód közötti kompkoncertek és a számos kulturális és zenei program is.

Kapcsolódó
Bámulatos panorámát kínál a Balaton-felvidék legújabb kilátója
A kilátó mellett egy játszótér és sövénylabirintus, valamint pihenőpadok várják a turistákat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik