Virágzó vidékünk

Ledózerolják Békéscsaba legendás szállodáját

facebook/herczeg tamás
facebook/herczeg tamás
51 éve épült, 25 esztendőn keresztül szolgálta a vendégeket, 26 éve üresen áll.

November 2-án érkeznek meg a munkagépek és elkezdik bontani a békéscsabai Körös Hotel épületét. A bontásért felelős állami cég már átvette a munkaterületet, írta a Beol.

Kapcsolódó
Szellemhotelként árválkodik Visegrád egykori kedvelt szállodája
Graffiti Hotelként emlegetik az egykor szebb napokat látott épületet.

A viharsarki város 26 éve üresen álló ikonikus szállodája  51 éve épült és 25 esztendőn keresztül szolgálta a vendégeket. Ma már inkább a város szégyenfoltjaként emlegetik, s bár számos terv született arra, hogy miként lehetne hasznosítani az épületet, a mai kor követelményeit nem képes teljesíteni, így nem lehet megmenteni.

Az egyetlen lehetőség, hogy eltüntetik ezt a tájsebet a Békéscsaba belvárosából.

A bontás során számos szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb a környékben közlekedők és élők biztonsága, erre ügyelnek majd. Ugyancsak lényeges, hogy a szomszédos, a Körös Hotellel egybeépült rész, valamint a mögötte lévő trafóház megmarad, tehát a munkálatok úgy zajlanak majd, hogy azokban ne okozzanak kárt. Hogy a belvárost ne terítse be por a bontás miatt, permetező berendezést működtetnek, a levegőben megkötik a szálló részeket

– írta a portál.

fortepan/bauer sándor Ilyen volt átadásakor, 1970-ben

A 2000 négyzetméteres terület sorsáról – mely térítésmentesen az önkormányzathoz kerül – a városi közgyűlés dönt. Előzetes elképzelések szerint zöld területet, közösségi teret alakítanának ki a ledózerolt szálló helyén.

Kapcsolódó
50 éve luxusszállónak épült Dobogókő mai szégyenfoltja
Az egykor szebb napokat látott épület ablakai betörve, termeiben  az asztalok, székek szétdobálva, iratok, fizetési bizonylatok, újságok szanaszét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik