Életmód

Íme a 74 éves brit uralkodó fittségének 6 titka

kátai edit/mti
kátai edit/mti
Odafigyel a mozgásra, az étkezésre és az alvására is.

A napokban koronázták királlyá III. Károlyt. Sokáig várt a koronára az immár 74 éves brit uralkodó, aki korához képest is kiváló formában van. Mindezt az Erdély szeretetéről ismert király valószínűleg az életmódjának és mindennapi szokásainak köszönheti, írja a thehealthy.com.

III. Károly szokásait mindenki beépítheti a mindennapjaiba, hogy egészséges, aktív életet élhessen. Nézzük, mik is ezek?

A király kedvenc reggelije a gyümölcs és a granola

Egykori személyes séfje szerint Károly király minden nap reggelizik, épp úgy, ahogy ezt II. Erzsébet királynő is tette. A király általában ugyanazt a szilvát, granolát választja, és néha tojást is reggelizik.

Azok az emberek, akik reggeliznek, nagyobb valószínűséggel elégítik ki napi ajánlott tápanyagszükségletüket, mint azok, akik nem reggeliznek, ami segít megvédeni fizikai és kognitív funkcióikat

– állítja a neuropszichológus.

pixabay.com

A király kedvenc kikapcsolódása a horgászat

Károly király egész életében lelkes horgász volt, apjától tanulta a sportot. Annyira élvezi a kikapcsolódást, hogy a nyaralását mindig a legjobb lazaclelőhelyek köré tervezi  .

Az olyan szabadtéri tevékenységek, mint a horgászat, nagyszerű kikapcsolódást, stresszoldást és testmozgást jelentenek, és az agy egészségét is javítják, állítják a szakemberek.

Károly király prioritásként kezeli a jó éjszakai alvást

A királynak egészen különös az alvási szokásai vannak. Egy speciálisan kialakított ortopéd ágyban alszik, frissen mosott és vasalt lepedőn, vasalt pizsamában. A minőségi alvás az egyik legjobb dolog, amit valaki a saját egészsége érdekében megtehet- állítják az orvosok.

A király mindig uzsonnázik és gyakran fest

III. Károly rendszeresen uzsonnázik, kedvence a buggyantott tojás, ami remek választás, hiszen a tojás kiváló kolin- és fehérjeforrás , így tápláló és laktató.

A festés is a király rendszeres tevékenységei közé tartozik. Akvarell tájképeivel díjakat is nyert. Az orvosok állítják, a kreatív tevékenységek, mint a festészet, kiválóak arra, hogy megőrizzük kognitív egészségünk az életkor előrehaladtával.

pixabay.com

Károly király heti két napon vegetáriánus étkezést folytat, és heti egy nap a tejtermékeket is mellőzi

Az uralkodó gyakran beszél a környezetvédelméről, és elkötelezetten betartja azt a szokást, hogy hetente legalább két napon nem eszik húst vagy halat, mivel az ipari gazdálkodás az egyik legnagyobb környezetszennyező. A séf szerint ez komoly áldozat tőle, mivel kedvenc vacsorája a bárányhús gombás rizottóval.

Károly király nem vegán, de a jelentések azt sugallják, hogy hetente legalább egy nap erőfeszítést tesz azért is, hogy a tejtermékek és más állati termékek se legyenek része az étkezésének, mind testi egészsége, mind környezete érdekében.

Az uralkodó szereti a növényeket és szeret a szabadban tartózkodni

Boldogan beszélek a növényekhez és a fákhoz, és hallgatom is őket

– mondta Károly az újságíróknak.

A királyi kertészek hozzátették, a királyról ismert, hogy gyakran barátságosan megrázza vagy megpaskolja az ágakat. Az orvosok szerint a természettel való kapcsolat önmagában csökkenti a vérnyomást, csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és növeli az élettartamot.

Kapcsolódó
Megnyílt a turisták előtt a brit király erdélyi vendégháza
A zalánpataki porta hátsó udvarán olykor a medve is megjelenik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik