Életmód

Bálnákkal is „randizott” a magyar fotós az óceán közepén

horváth zsolt
horváth zsolt
Lenyűgöző felvételek az Azori-szigetekről - földön, vízen, levegőben.

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon, 1500 km távolságra Lisszabontól. A szigetcsoport 9 szigetből áll, melyek mérete, tája és népessége eltér egymástól, viszont közös nevező bennük a gyönyörű természet.

São Miguel a legnagyobb sziget, a zöld milliónyi árnyalatával és a legjobb turisztikai infrastruktúrával örvendezteti meg a látogatókat, felejthetetlen élményeket nyújtva a turistáknak.

Az Azori-szigetekre eljutni sok ember bakancslistás álma, aki pedig egyszer megtapasztalja a természet ottani csodáit, az biztosan visszavágyik. Horváth Zsolt fotós – aki gyönyörű felvételeivel több alkalommal mutatta meg a természet szépségeit – ezúttal az óceán közepén, a São Miguel szigeten és környékén járt, ahol megörökítette a felejthetetlen élményeket.

50. születésnapomra családomtól egy Azori-szigeteki utazást kaptam, melyben az volt a legjobb, hogy ők is elkísértek! Azt hiszem ez volt életem legszebb útja és legjobb ajándéka. Az Atlanti-óceán közepén lévő szubtrópusi sziget a zöld ezer árnyalatában játszik, természeti gazdagsága pedig mindenkit magával ragadott. Megszámlálhatatlan vízesés, rengeteg kalderató, hangulatos öblök, naphosszat lehetne mesélni az élményekről

– írta Facebook bejegyzésében.

Természetesen a bálnákat és delfineket várták a legjobban, és nagy örömükre sikerült is közelről megcsodálniuk őket.

Évente 3-4 alkalommal látnak csak Sao Miguel sziget mellett gyilkos bálnákat. Nekik sikerült elcsípni egy 6 fős társaságot, akik ráadásul épp elejtettek egy tonhalat. A bálnák fél órát voltak a közvetlen közelükben, a parttól 10 kilométerre az óceánban.

Az elkészített 2800 képből csak egy kis ízelítőt adok, akinek kedve van nézegesse meg őket

– fogalmazott a fotós.

Képgalériánkban megcsodálhatjuk Horváth Zsolt ízelítőjét az Azori-szigetekről

Galéria

A cikkben látható fotókat Horváth Zsolt készítette.

Kapcsolódó

v

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik