Életmód

Negyedszer is világbajnok a jászsági bajuszkirály

Magyar Bajusz Társaság
Magyar Bajusz Társaság
Ismét odaszúrt a világnak.

Újabb sikernek örülhettek a magyar hagyományőrzők, ismét aranyat nyert egy kackiás magyar bajusz.

Ezen a hétvégén a németországi Burghausen városa ad otthont a 2023-as Bajusz és Szakáll Világbajnokságnak, ahová a magyar csapat 5 fővel érkezett. Járomi Zsolt is a csapat tagja.

Az alföldi tanáremberről korábban már írtunk, háromszor nyert világbajnokságot. Tegnap a hagyományos magyar csikós viseletbe öltözött tanár ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Burghausenben Járomi Zsolt a természetes magyar bajusz kategóriában ismét világbajnokságot nyert.

Egész hétvégén zajlik a világbajnokság amire öten utaztak ki a Magyar Bajusz Társaságból, közülük hárman indultak a természetes bajusz kategóriában. A magyar bajuszkirály a világ leghosszabb kastélyának is otthont adó Burghausen főterén vette át a díjat.

Ez a negyedik világbajnoki címem. Ebben a kategóriában megengedett valamilyen segédanyag használata, természetesen én is éltem ezzel a lehetőséggel. Reggel kipödörtem a bajszomat a szálláson, és délután négykor volt a fellépés. A nagy meleg miatt nem haszáltam viaszt, lakkal tartottam karban, az jobban bírja a nyári meleget

-mesélte a világbajnok a Sokszínű vidéknek.

Járomi Zsolt az is elárulta, hogy idehaza, nap mint nap ugyanilyen bajusszal megy reggelente az iskolába is.

Facebook / Magyar Bajusz Társaság

Zsolt legnagyobb riválisa tegnap egy amerikai versenyző volt, de ő túl sok vaxot használt, ráadásul szőkésbarna az arcszőrzete, és ez a kombináció nem annyira mutatós, mint a magyar versenyzőé.

Egy magyar ezüstérmet is hozott a világbajnokság, bár Jelényi Lóránd Brazíliába viszi haza a díjat. A vice világbajnok a természetes szakáll 60 centinél hosszabb kategóriában érte el a kiváló eredményt.

Szabó Sándor és Bajkai István is a 9. helyen végzett, Juhász János pedig 4. helyezést ért el. Mindhárman a természetes bajusz kategóriában versenyeztek.

A verseny vasárnap délután egy vidám felvonulással zárul a festői kisváros főterén.

Kapcsolódó
Erdőkertesi tanító lett a Kunsági Bajuszkirály
Négy kategóriában huszonöten versenyeztek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik