Életmód

Megválasztották az ország mézkirálynőjét

Borszéki Eszter Viktória szívügyének érzi a magyar méhészek támogatását, a mézfogyasztás népszerűsítését és kiáll a méhek nélkülözhetetlensége mellett.

Augusztus 5-én, szombaton immár 35. alkalommal rendezték meg a jászberényi Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót, mely Európa legnagyobb méhészeti rendezvénye.

A programkavalkádot méhészeti eszközök, méz és méhészeti termékek vására, illetve kirakodóvásár, szakmai programok fűszerezték, de nem maradt el a nagy érdeklődéssel várt mézkirálynő választás sem.

2023-ban Magyarország mézkirálynője Borszéki Eszter Viktória lett, aki a közönségdíjat is elnyerte.

Első udvarhölgyének Girhiny Alexandrát, második udvarhölgyének Csapó Noémit választották. A mézkirálynő a tavalyi győztest, a a nagykamarási Mohácsi Klaudiát váltja a trónon.

A mindenkori mézkirálynő feladata, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a méz jótékony hatásait, ösztönözve ezáltal a lakosságot a tudatosabb mézfogyasztásra.

facebook/Magyarország Mézkirálynője és Udvarhölgyei

Borszéki Viktória 23 éves, Gyulán él. A fiatal hölgy idén nyáron szerzett diplomát pszichológia mesterképzésen az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

A pszichológia tudományán túl a méhészkedés és a méhek világa ejtette rabul a szívemet. A párom első generációs méhész és közel három éve kezdett bevezetni engem a méhészkedés rejtelmeibe. Már a kezdetekkor éreztem, hogy magával ragad ez a világ és szeretnék szerves része lenni a méhésztársadalomnak

– írta bemutatkozásában a mézkirálynő.

Borszéki Eszter Viktória szívügyének érzi a magyar méhészek támogatását, a mézfogyasztás népszerűsítését és kiáll a méhek nélkülözhetetlensége mellett.

Izgatottan és lelkesen állok az elkövetkező tevékeny egy év előtt. Szeretettel és legjobb tudásom szerint fogom szolgálni a magyar méhésztársadalmat

– fogalmazott terveivel kapcsolatban.

Kapcsolódó
Országjáró körúton népszerűsíti a magyar mézet a mézkirálynő
Összesen 25 helyszínen ismerteti meg az óvodásokat a méhészkedés szépségeivel, a méhek védelmének fontosságával és a magyar mézzel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik