Életmód

Idén is megválasztják az év erdei kerékpárútját

Facebook / Országos Erdészeti Egyesület
Facebook / Országos Erdészeti Egyesület
Szeretnék vonzóbbá tenni a kerékpározást.

Pályázati felhívást tett közzé az Országos Erdészeti Egyesület, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresik.

A szervezők azt szeretnének elérni, hogy az aktív turizmus, azon belül is az erdei kerékpáros turisztika fellendüljön. Az átfogó cél a kerékpáros közlekedési módot választók részarányának növelése, valamint az ország erdeinek bemutatása.

Fontos törekvés a környezettudatosság javítása, az egészséges életmód előtérbe kerülése az erdei kerékpározásra ösztönzés által.

Pixabay

A játékon való részvétel értékes ajándékokat érhet, az útvonalat jelölők között egy erdei szálláshelyen beváltható ajándékutalványt, valamint egy vezetett családos e-kerékpáros túrát sorsolnak ki.

A pályázat két szakaszból áll:

Az első szakaszban (2023. augusztus 25-szeptember 10.) erdei nyomvonalakat lehet jelölni az Év Erdei Kerékpárútja pályázatra, az OEE honlapján keresztül. A részvétel feltételeiről az oee.hu honlapon lehet tájékozódni.

A pályázatra benevezett erdei kerékpárutak közül egy szakmai zsűri öt útvonalat választ majd ki. A pályázat második szakaszában (2023. szeptember 22 – október 2. éjfélig) erre az öt nyomvonalra lehet voksolni itt, az OEE Facebook oldalán, kedvelés formájában.

Az Év Erdei Kerékpárútja kitüntető címet a legtöbb lájkot bezsebelő nyomvonal nyeri el.

A végső eredményhirdetés 2023. október 3-án lesz, az ajándékutalványok nyerteseinek nevét 2023. október 6-n teszik közzé.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik