Életmód

Értékes vitaminokat rejt az almalevél tea

pixabay
pixabay
Az almalevél tea egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy kihasználjuk az almalevélben található összes jótékony hatást.

Az alma az egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. Az alma becsét, jó hírét, a gyógyító erejébe vetett ősi hitet jelzi az is, hogy több nép mitológiájában is szerepel. Egy régi közmondás szerint: “napi egy alma – az orvost távol tartja”. Tény, hogy ez a gyümölcs minden porcikájában különösen értékes táplálék.

Az alma nem csak az egészségünkre jó hatással van, hanem annak levelei is rendkívül értékesek lehetnek. Sokan csak az alma húsát vagy levet fogyasztják, és a leveleket könnyen kidobják anélkül, hogy tudnák, mennyi jótékony hatás rejtőzik bennük. Az almalevél tea azonban egy kiváló módja annak, hogy kihasználjuk ezt a rejtett kincset. Az Agrároldal cikke segítségéve megismerkedünk az almalevél tea előnyeivel, elkészítési módjával.

Az alma leveleinek egészségügyi előnyei

Az almalevél rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek közé tartozik a C-vitamin, a K-vitamin, a kálcium, a magnézium és a kálium. Az almalevél tea rendszeres fogyasztása segíthet javítani az immunrendszert, erősítheti a csontokat és segíthet a vérnyomás szabályozásában.

Az almalevél tea jótékony hatásai

Az almalevél tea egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy kihasználjuk az almalevélben található összes jótékony hatást. Az almalevél tea segíthet enyhíteni a gyomorproblémákat, mint például a puffadás, a hasmenés vagy a székrekedés, gyomorégés és más emésztési problémák ellen is hatásos.

Hogyan készítsünk almalevél teát?

Csak egészséges és vegyszermentes leveleket szabad felhasználni.

Hozzávalók:

  • 2-3 teáskanál szárított almalevél vagy 2 friss almalevél
  • 1 csésze forró víz
  • Méz vagy citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

  • Melegítsük fel a vizet forrásig, majd hagyjuk lehűlni néhány fokkal.
  • Ha szárított almalevéllel dolgozunk, tegyük az almaleveleket egy teafilterbe vagy egy teafűszűrőbe.
  • Öntsük rá a forró vizet az almalevelekre.
  • Fedjük le a csészét, és hagyjuk állni 5-7 percig.
  • Ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy citromlevet a tea ízének fokozásához.
Kapcsolódó
Uniós oltalmat kapott Szabolcs aranya
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye éghajlati adottságai kiválóak az almatermesztéshez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik