Életmód

Rászoruló családoknak oszt élelmiszert és játékokat a szegedi Mosolykommandó

mosolykommandó
mosolykommandó
Jótékonysági akcióban a bohócdoktorok.

Karácsonyi szeretetcsomagokkal, valamint új játékokkal szeretne idén is 200 családot meglepni a Mosolykommandó bohócdoktor szolgálata Szegeden, és környékén. Az alapítvány 2015 óta szervez karitatív akciókat a megyében, idáig közel 2.500 családnak tudtak segíteni.

mosolykommandó

Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 8 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Az adományokat az alapítvány irodájában 2023. december 21-én, csütörtökön 17 órakor fogják kiosztani az alapítvány munkatársai az előzetesen már kiértesített családoknak.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó azokat a családokat veszi minden évben célba, akik önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy nélkülözniük kell. Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos.

Bennünket minden évben a gyermekek fülig érő mosolya inspirál a legjobban, amit az ajándékok átadásánál kapunk tőlük! Ez adja a legnagyobb erőt nekünk, Mosolykommandónak

– mondta el az alapítvány elnöke.

mosolykommandó

Az akcióhoz még várják cégek, és magánszemélyek felajánlását is. Elsősorban jó minőségű tartós élelmiszert, csokoládét és új bontatlan játékokat tudnak fogadni, amelyeket 100%-ban az adományozott gyerekeknek, és családjaiknak juttatnak el önkénteseik.

Kapcsolódó
Tavaszköszöntő vizitekre indulnak a bohócdoktorok
A bohócdoktor módszer jelentőségét egyre több orvos és intézményvezető elismeri.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik