Életmód

Tavaszköszöntő vizitekre indulnak a bohócdoktorok

A bohócdoktor módszer jelentőségét egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

Nagyszabású tavaszköszöntő kórházi mosolydoktori turnéra készülnek a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai. A gyermekosztályokra piros orrban érkező bohócdoktorok a nevetés gyógyító erejével próbálnak segíteni a kórházban fekvő gyermekek lelkiállapotán.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány egész évben rendszeres látogatója a gyermekkórházaknak, ahol kórteremről-kórteremre járnak bohócdoktoraik, hogy a kis betegeket nevetéssel, és kisebb ajándékokkal vidítsák fel, és adjanak erőt a sokszor kínokat jelentő kezelések között. A külföldön már évtizedek óta bevált, bohócdoktor módszer jelentőségét egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

Január vége óta lelkesen készülünk a gyermekkórházakba, ugyanis számtalan kisbetegünk írt levelet, hogy nagyon várnak bennünket. Amit a legjobban szeretek ebben a hivatásban, az a vidámság, és az hogy nem csak a gyerekek, hanem a nővérek, az orvosok és a teljes kórházi személyzet arcára mosolyt tudunk ilyenkor varázsolni. Ami viszont nehéz: mosolygósnak, és vidámnak maradni akkor is, ha súlyosan beteg gyermekhez megyünk

– mondta el Csatai Gergő, alias Gergő bohóc, aki a Mosolykommandó Alapítvány alapító tagja.

A támogatóik segítségének köszönhetően az alapítvány a február közepétől nagyszabású tavaszköszöntő mosolydoktor turnéra indul, amelynek keretében több város gyermekkórházában fognak bohócdoktori viziteket tartani a beteg gyerekeknek.

Rengeteg helyre hívnak bennünket, ugyanis a gyerekek, és a szülők is csupa pozitív élménnyel gazdagodnak egy-egy bohócdoktori látogatást követően. A nagyszámú felkérésnek az alapítvány sajnos csak korlátozott mértékben tud eleget tenni, ugyanis a program működtetése csak támogatásokból lehetséges, és a szervezetünk igencsak szűkös költségvetésből kell, hogy kigazdálkodja a bohócdoktori viziteket

– említette dr. Pataki Gergely, az alapítvány alapítója.

A már több, mint 7 éve működő program népszerűségét jelzi, hogy sokszor nem tudnak eleget tenni a kórházakból érkező felkéréseknek, ezért márciustól bohócdoktorok toborzásába is kezdenek.

Várunk minden olyan jelentkezőt, aki érez magában képességet arra, hogy egy rövid házi képzést követően beálljon bohócdoktor-önkénteseink közé. Ez egy nagyon lelkes, vidám, mosolygós csapat, de tudni kell, hogy sokszor nagyon nehéz a munkánk. Mentálisan nagyon erősnek kell lenni, ez az egyik alapfeltétele a csatlakozásnak

– fűzte hozzá az alapító.

A bohócdoktorok programja a kórházak, intézmények számára ingyenes. A bohócdoktori vizitekkel kapcsolatosan az info@bohocdoktor.hu email címen lehet felvenni a szervezettel a kapcsolatot.

Az alapítvány programjairól a www.bohocdoktor.hu oldalon vezet beszámolókat.

Kapcsolódó
100 rászoruló családot lepnek meg karácsonykor a bohócdoktorok
Az akcióhoz várják cégek és magánszemélyek felajánlását is.
Olvasói sztorik