Életmód

150 rászoruló kisgyereket ajándékoztak meg a mosolydoktorok

mosolykommandó alapítvány
mosolykommandó alapítvány
Sajnos még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól.

Tartós élelmiszerrel, csemegékkel, és vadonatúj játékokkal összeállított, összességében több, mint 2 millió forint értékben vásárolt szeretetcsomagokkal indultak útnak a Mosolykommandó mosolydoktorai december 22-én, szerdán, hogy 150 rászoruló kisgyermeket lepjenek meg Karácsony előtt Szegeden, és a Szeged környéki kistelepüléseken.

mosolykommandó alapítvány

A Mosolykommandó több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. Az akció cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működik, amely az elmúlt 8 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon a szervezet az adományokat személyesen juttatja el a családok otthonába.

mosolykommandó alapítvány

Tavaly óta nőtt azon családok száma, akik a Mosolykommandóhoz fordultak segítségért. Sajnos még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos

– mondta Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke.

Az elmúlt napokban nem egy olyan családnál jártak, ahol a gyerekek soha életükben nem kaptak még új játékot senkitől. Rendkívül megható volt látni a gyerekek szemében a csillogást, amikor a bontatlan játékokat átadták nekik a mosolydoktorok.

Az idei akció keretében az alapítvány 150 kisgyermek részére állított össze szeretetcsomagokat, amelyeket az önkéntesek karácsony előtt személyesen vittek házhoz, és adtak át a családoknak, és a gyerekeknek.

mosolykommandó alapítvány

A csomagokban volt kisautó, puzzle, Barbie baba, LEGO játékok, társasjátékok, valamint csokoládék, konzervek, liszt, olaj, méz, lekvárok, egy csemegéket gyártó, ismert országos cég felajánlásának köszönhetően pedig a csomagokba kerülhettek prémium minőségű csemegék is.

Kapcsolódó
Mikuláscsokikkal lepték meg a kis betegeket a mosolydoktorok
A Szegedi Gyermekklinikán léptek karitatív akcióba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik