Immunrendszerük téli erősítői a déligyümölcsök

Vitaminok, ásványi anyagok és rostok széles választékát tartalmazzák, amelyek kedvezően hatnak szervezetünkre.

A téli időszak fokozott kihívások elé állítja a szervezetünket. A hidegebb napokra ezért a téli szezon legegészségesebb immunerősítő gyümölcseit szedtük csokorba. A következő déligyümölcsök lehetnek segítségünkre a következő hetekben, írta honlapján a Greendex.

Hosszú az út a tányérunkig

A trópusi, szubtrópusi éghajlaton élő növények terméseit a távolság és a hosszú szállítási idő miatt nem érett állapotban szüretelik. A déligyümölcsök fogyasztható állapotukat a szállítás célpontjában, jelen esetben hazánkban érik el. Ezáltal tápanyagtartalmuk kisebb, mintha termőhelyükön éretten és frissen fogyasztanánk őket.

pixabay

A gyümölcsök egészséges táplálkozásunk fontos részét kell, hogy képezzék, mivel vitaminok, ásványi anyagok és rostok széles választékát tartalmazzák, amelyek kedvezően hatnak szervezetünkre. A teljesség igénye nélkül lássunk néhány déligyümölcsöt, amelyek nemcsak finomak, de az immunrendszerünket is erősíthetik a hideg napokban.

Citrom

pixabay

Lime

pixabay

Grapefruit

pixabay

Kivi

pixabay

Narancs

pixabay

Mandarin

pixabay

Banán

pixabay

Ananász

pixabay

Mangó

pixabay

Gránátalma

pixabay

Avokádó

pixabay

Datolya

pixabay

Kapcsolódó
Így őrizhetjük meg télen a gyümölcsökben rejlő vitaminokat
Az ősz szerencsére rengeteg ízletes, vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal teli gyümölcsökkel kényeztet minket, melyekből ínycsiklandozó befőtt, lekvár készíthető vagy akár aszalva is eltehetjük a teli hónapokra.