Életmód

Madarászatot tanulnak a gyerekek egy kunsági iskolában

Kiskunsági Nemzeti Park
Kiskunsági Nemzeti Park
Izgalmas kísérleteket is végeznek a fiatalok.

Madarászsuli-szakkört tartanak a kunadacsi iskolában – írta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

Kunpeszér és Kunadacs térsége természeti értékekben rendkívül gazdag terület. A homoki erdőssztyeppek napjainkra fennmaradt egyik legértékesebb képviselője, a Peszéri-erdő mellett a fajokban bővelkedő Peszéradacsi-rétek is számos védett fajnak nyújtanak menedéket.

Korábban a Sokszínű vidék már többször is írt kreatív kezdeményezésekről, melyek a legifjabbak természetvédelem iránti érzékenységét célozták meg.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

A legújabb, kunsági  programok célja is az, hogy a helyi fiatalok megismerjék környezetük természeti kincseit és azok összefüggéseit. Ezért az idei tanévben kibővült a kunadacsi Szent Margit Katolikus Általános Iskola szakkörlistája a Madarászsulival, amelyet Schneider Viktor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság egyik munkatársa vezet.

A felső tagozatos diákok részvételével zajló tematikus foglalkozások képet adnak a madárvilág és az élőhelyek sokszínűségéről, az egyes fajokat veszélyeztető tényezőkről, valamint a védelmük lehetőségeiről.

A természetvédők számos izgalmas fizikai és kémiai kísérlet segítségével szeretnének bemutatni a természeti rendszerek összetettségét és sérülékenységét.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

A tantermi oktatás keretében szerzett elméleti tudásanyag kiegészül a gyakorlati és terepi tapasztalatokkal is. A szakkör résztvevői növényhatározást végeznek, vízmintát elemeznek, és már bagolyköpetet is vizsgáltak.

A tanév második felében további kirándulások és madárgyűrűzések várnak a fiatalokra, illetve madárodúkat is készíthetnek.

Kapcsolódó
Országos sikert ért el a békéscsabai iskolakert
Példásan gondozzák az iskola közösségi kertjét a csabai gyerekek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik