Életmód

Túzokok nyomába erednek a terepfutók Dévaványán

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
A pusztában találkozik egymással a természetvédelem és a sport.

Hamarosan ismét megrendezik a pusztai terepfutást – írta a Túzok Trail.

A Dévaványai Sportegyesület 2024. október 5-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a különleges terepfutó versenyt, illetve kerékpáros teljesítménytúrát. A szervezők a résztvevők számára az alföldi puszta nyújtotta határtalanságot és szabadságot ötvözik az erdő rejtelmeivel és védelmező árnyékával.

A rendezvény elsődleges célja a lakosság részére a helyi természeti értékek által nyújtott környezetben a sportolási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása.

Az eseményen keresztül a résztvevők jobban megismerhetik a Körös-Maros Nemzeti Park tevékenységét, Dévaványa város természeti adottságait, történelmi emlékeit, valamint a pusztai életet.

A verseny idén is a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközponttól indul. Az abszolút győztesek közül az 1-3. helyezettek (távonként, nők, férfiak külön) érem díjazásban részesülnek. A díj tartalmazza a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére 1 fő részére történő egyszeri térítésmentes belépést is.

Facebook / Körös-Maros Nemzeti Park

Az idei évben a félmaratoni egyéni és új programként a félmaratoni 3-as váltó, valamint a maratoni táv új nyomvonalon kerül megrendezésre. A félmaratoni váltót (3×7 kilométer) a jelölt pályarajzon versenyzőnként egy kört teljesítve baráti társaságoknak, munkahelyi kollektíváknak, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, valamint nemzeti parkok munkatársainak ajánlják.

A legjobban futó család, nemzeti park, vállalkozás, baráti társaság, civil szervezet, munkahelyi kollektíva és iskola is különdíjban részesül.

A versenyre nevezni ITT LEHET.

Kapcsolódó
Szerelmes túzokok dürrögnek az alföldi pusztaságban
A kakasok látványos násztáncának megfigyelése különleges élményt jelenthet a természetszerető emberek számára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik