Kertünk-Portánk

Idén is kiválasztják a legszebb konyhakertet

A csatlakozást követően a helyi versenyekre kerülhet sor.

Immár hatodik éve mérhetik össze tudásukat a konyhakertek művelői: idén április 30-ig lehet jelentkezni a Legszebb konyhakertek programba, melynek keretében kiválasztják az otthoni kertgazdálkodás legszebbjét – írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

9 szerethető trend az idei év kertjeiben
Bevalljuk, nekünk mind tetszik.

A szaktárca évek óta figyelemmel kíséri és támogatja a kezdeményezést, melynek célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hiszen így az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhet a generációk között.

Virágok szeretetétől a kerti tóig: ilyen egy hobbikertész virágzó oázisa
Karnai Árpád hobbikertészként varázsolt valódi oázist a kertjébe.

Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere a program ötletgazdájaként csatlakozásra buzdít minden határon inneni és túli települési önkormányzatot, szervezetet vagy akár magánszemélyt. A csatlakozást követően a helyi versenyt lebonyolíthatják az önkormányzatok, különböző civil szervezetek, kertbarát körök, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, de akár magánszemélyek is.

300 négyzetméteren termeli meg a család szükségletét a kistokaji mérnök
A Kistokajban élő Kovács István nem véletlenül lett a "Legszebb konyhakertek" díjazottja.

További részletek, valamint a csatlakozáshoz szükséges dokumentumok megtalálhatóak az akció internetes felületén.

Kiemelt kép: Pixabay