Kertünk-Portánk

Ebből a kerti konyhából már csak a szakács hiányzik

A háziasszony kérésére beépítettek egy mosogatógépet is a mosogatótálca mellé.

A Forráskúton élő Kálmán Gábor kemenceépítő mester gyakran kényeztet el ritkaságnak számító munkáival: hol különleges sparheltjével, máskor a még gyerekkorában megálmodott cserépkályhával ejti ámulatba a szemlélődőt. A legújabb remekét is közszemlére bocsájtotta Facebook oldalán a szakember, aki teljes leírást is adott az alkotásról.

Segítettem egy jó barátomnak az álmodott konyhája megépítésében. A közel 10 méter hosszú kerti konyhának már a tesztelése is megtörtént

– írta.

A leírásból megtudtuk, hogy a konyha egy csikós tűzhellyel kezdődik, amiben található egy 4-6 cm falvastagságú, teljes értékű, 40 centiméter széles sütő, melynek a teteje tárcsázásra is használható. A sarokban helyezkedik el a 75 centi belső átmérőjű, teljes hőszigeteléssel ellátott alföldi búbos kemence .Ezt követi az egyedi formájú, 1 méter széles grillező, mellette az előkészítő asztal. Ebbe beépítettek egy indukciós főzőlapot arra az esetre, ha csak egy rántottát vagy egy teát szeretne a gazda elkészíteni, vagy csak simán nincs kedve a sparheltet felfűteni.

Mellette egy gránit mosogató található, s mivel a tulajdonosok nagy családi és baráti bulikat szoktak rendezni, a háziasszony kérésére beépítettek egy mosogatógépet a mosogatótálca mellé. Az edények a pult alatt található négy szekrényben kapnak majd helyet, a konyhapultot pedig egy 2 méter magas beépített kombinált hűtőszekrény zárja.

Az alapmű elkészült, hátra van még a díszítés és a dekoráció végleges elrendezése, a közel 100 négyzetméteres kiülő leburkolása és a konyhapulttal szemben egy 4 méter hosszú bárpult elkészítése. Ennek ellenére már most látszik, hogy a kerti konyha környezetében mindenki jól érzi majd magát a baráti, családi összejövetelek alkalmával.

Olvasói sztorik