Kertünk-Portánk

Kertészkedéssel tanítják a nagybetűs életre a kisiskolásokat

Kertészkedést népszerűsítő ingyenes programot hirdet az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 6-12 éves gyermekek és családjaik részére Csongrád és Fejér-megyében – adta hírül az agrya.hu .

A program az otthoni kertészkedés népszerűsítésére, a környezeti nevelés fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet. A szervezők aktivizálni szeretnék az alsó tagozatos diákokat  és szüleiket.

8 hasznos ismeret, amit tanítani kellene az iskolában
Mert a valódi tudás hasznosítható az életben minden nap.

A “Vesd bele magad!” programban sikeresen részt vevők ingyenesen kapnak vetőmagokat, hogy otthon, saját konyhakertjükben elvessék, majd a termést a család felhasználja, elfogyassza.

A korábbi évekhez képest az idei egy kísérleti év, ezért csak Fejér és Csongrád megyéből fogadnak jelentkezéseket. A pályázó gyerekeknek egy rajzot vagy kézzel írt fogalmazást kell készíteni „A zöldségek a barátaink” címhez kapcsolódóan.

Fotó: Facebook/Vesd bele magad! program

A sikeresen pályázóknak megyénként korlátozott számban 500-500 vetőmag csomagot osztanak ki a szervezők. A program célja nem egy élethelyzet megváltoztatása vagy annak megkönnyítése, hanem az élményszerzés és a szemléletformálás. A “Vesd bele magad!” program további célja a résztvevő családok figyelmének ráirányítása arra, hogy bizonyos friss élelmiszereket, zöldségeket nagyobb anyagi befektetés nélkül otthon is elő tudjanak állítani.

Földforgató kiskertészeket keresnek Nógrádban
A pályázattal lehetővé teszik, hogy az iskolások számára a kert élményt és örömet nyújtó közeget jelentsen.

Cél az is, hogy a gyerekek megérezzék azt, mennyire más az íze, felhasználhatósága a friss, általuk termelt árunak, mint a boltinak. Ezen keresztül a szervezők bíznak abban, hogy a vásárlási szokások is változhatnak és előtérbe kerülnek a hazai előállítású szezonális zöldségfélék a vásárlások során.

A programmal kapcsolatos további információk és a jelentkezés feltételei bővebben a felhívásban olvashatók.

A jelentkezési határidő február 15.

Kiemelt kép: Facebook/Vesd bele magad! program

Olvasói sztorik