Kertünk-Portánk

Ilyen csipkekerítés kevés van a világon

Elkészítése hatalmas munkával járó, nagy kitartást igénylő feladat.

A gyönyörű és fantáziadús alkotás Anne Eunson művészi munkája, írja a kddandco.com. 

A skóciai Burrában élő Anne Eunson szeret kötni, különösen kedveli a csipkekötést. Ebben az esetben pedig hogyan is juttathatná stílszerűbben kifejezésre a kötés iránti elhivatottságát annál, minthogy ezzel a technikával készített magának kerítést?  A Shetland-csipkekötéssel alkotott mesterműhöz erős fekete zsineget használ, olyan fajtából, amilyet a halászhálókhoz is alkalmaznak.

Fotó: kddandco.com

A szemet gyönyörködtető kerítés igazi dísze a teleknek, de az egész utca is a csodájára jár.

Fotó: Facebook/Laine Glover

Anne óriási, fa kötőtűkkel dolgozik, melyeknek a mozgatási felér egy intenzív testedzéssel. A jól elvégzett munka ugyanakkor mindig meghozza a gyümölcsét, a hobbikötőnő pedig boldog, amikor felhúzhatja a csipkekerítést.

Fotó: kddandco.com

Hihetetlen látvány az elkészült mű. Anne oszlopokra aggatja fel függönyszerűen a megkötött részt. Nagyjából három hétig tartott a legelső csipkekerítés megalkotása, 23 öltésmintával készítette el.

Fotó: kddandco.com

A csipkekerítés és Anne virágai szinte társalognak egymással, kiegészítik a százszorszépek és a fonalak egymást. Olyan az összhatás, mintha a virágok kendőt viselnének, és a kendőt virágok díszítenék.

Fotó: kddandco.com

Egy ilyen kerítés elkészítése hatalmas munkával járó, nagy kitartást igénylő feladat, de a szemet gyönyörködtető, valóban egyedi végeredmény megéri a nem mindennapi fáradságot.

Kerítés helyett válasszuk az élősövényt
Szürke falak helyett válasszuk a természetet.

Kiemelt kép: kddandco.com

Olvasói sztorik