Kertünk-Portánk

Elkészült a világ első szobanövényeknek írott mesekönyve

Sokan szeretnek beszélgetni cserepes lakótársaikkal.

Ez nem vicc: Nagy-Britanniában már elérhető egy speciális novelláskötet, amelyet azért állítottak össze, hogy esténként legyen mivel feldobni, helyesebben növekedésre serkenteni a szobanövényeket.

Amikor TV Maci nélkül nem kezdődött esti mese
A TV Maci először 1963. április 15-én jelent meg az MTV-n és az Esti mese szignálfilmje volt.

Egyre népszerűbb Angliában a lakásban növényeket tartani, törődni velük és megkülönböztetett szeretettel gondoskodni  róluk – írja az MNN. Ezért is indította el a SpareRoom webhely az első, kifejezetten növényeknek szóló esti meséket tartalmazó kötetét, hogy legyenek mivel elaltatni a “növénybébiket”.

Már most is sokan szeretnek beszélgetni cserepes lakótársaikkal

A Királyi Kertészeti Társaság tanulmánya szerint is a növényekkel való beszélgetés pozitívan befolyásolhatja növekedésüket. Éjjel a nap folyamán felhalmozódott energiát a fotoszintézis útján használják fel, de az alkonyat is fontos idő a fejlődésükben, ezért is hasznos, ha még lefekvés előtt törődünk velük.

A SpareRoom új kutatása szerint a lakástulajdonosok 76% -ának ma már van legalább egy szobanövénye, és minden ötödik (21%) lakástulajdonos cseveg a szobanövényeivel.

A dísznövényeknek szóló meséket Alice Hemming gyermekíró írta, a gyűjtemény 3 novellát tartalmaz: „A három páfrány”, a „Vágyakozás” és a „Mi megy körül” címmel. A történetek egyébként ingyenesen letölthetők a SpareRoom oldalról, e-könyv vagy hangoskönyv formájában: ITT.

Egyelőre csak angol nyelven érhetőek el a növényeknek szánt esti mesék, de idő kérdése, és biztosan megjelennek magyarul is.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik