Kertünk-Portánk

Öt kidobott kiskutyát mentettek meg Győrszemerén

Azóta mindannyian új, szerető gazdikhoz kerültek.

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a győrszemerei önkormányzathoz, miszerint öt kölyökkutyát hagytak a település határában a Bakony-ér patak partján egy kartondobozban. A kölyköket az önkormányzat ideiglenesen befogadta, a település Facebook-oldalán kerestek új gazdákat számukra, írta a Kisalföld.

Szerencsére nem olyan területre rakták ki őket, ahol egy lélek sem jár, akkor biztos nem élték volna túl. Számtalanszor érkezett már bejelentés, ha elkóborolt vagy magára hagyott állatot láttak. Ez esetben az örökbefogadás mellett az is jó hír, hogy a lakosság segítségével a tettest is megtaláltuk

– nyilatkozta a lapnak Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere.

A polgármester elmondása szerint megtalálásukkor a kölykök nem voltak alultápláltak, az éjszakát a polgármesteri hivatalban töltötték. Másnap reggel a település állatorvosa megvizsgálta és féregtelenítőt adott nekik.

Hat kidobott, néhány órája született kiskutyát mentettek meg Mezőberény határában
100 méterenként szórták szét a kicsiket az út mentén, a köldökzsinór darabjai is rajtuk voltak.

A település jegyzője töltötte fel a hírt a falu közösségi oldalára, ahol új otthont kerestek a kutyáknak, melyek közül kettőt Győrszemerén, egyet-egyet Mosonszentmiklóson, Tápszentmiklóson és Gyömörén fogadtak be.

Egy névtelen bejelentő a kutya tulajdonosának házáig vezette a polgármestert. Az elkövető a tettét beismerte, a település jegyzője pedig 250 ezer forint bírságot szabott ki rá, emellett három évig eltiltotta az állattartástól.

Kiemelt kép: Facebook/Győrszemere Községi Önkormányzat

Erdei szurdokban láncra vert kutyát mentettek meg Hidasnál
Fején több mély sérülést is találtak, 4 foga ki van törve, és legalább 10 kilóval kevesebb, mint amennyinek lennie kellene.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik