Kertünk-Portánk

Így lehet a kert környezetünk természetes klímaberendezése

pixabay
pixabay
Egy könyv, mely iránymutatást nyújt az ökológiai potenciállal rendelkező, könnyen gondozható kertekhez, amelyek ki fogják állni a klímaváltozás kihívásainak próbáját.

Várhatóan augusztus 23-án jelenik meg a Cser Kiadó gondozásában Margit Beneš-Oeller, a Natur im Garten (A természet a kertben) mozgalom szakértőjének új könyve, A klímabarát kert.

Kapcsolódó

Sokunknak a kertészkedés nemcsak hobbi, hanem szenvedély is, amit az egyre erősödő klímaváltozás új kihívások elé állít. Számtalan hőséggel, viharokkal terhelt nap, végtelennek tűnő aszályos időszakok váltakoznak az erős esőzésekkel és árvizekkel. Még sok éves kertészkedési tapasztalattal is tanácstalanul állunk ilyenkor.

Margit Beneš-Oeller könyvében olyan példákat mutat be, amelyek a jövőben jól alkalmazhatók lesznek. Megtudhatjuk, miként csökkenthetjük a vízfogyasztást és hogyan alakíthatunk ki kellemes mikroklímát. Elvégre a növények a legegészségesebb és legkörnyezetbarátabb „klímaberendezések”.

Függetlenül attól, hogy balkonunk, teraszunk, apró előkertünk vagy burjánzó édenkertünk van, az erőforrások védelme és a biológiai sokféleség megtartása kicsiben is elkezdhető. Ennek alapja a kert lehetőleg természetközeli kialakítása, az ökológiai gazdálkodás, a tudatos bánásmód a növényekkel és az állatokkal és a természet körforgásának megértése.

A könyv iránymutatást nyújt az ökológiai potenciállal rendelkező, könnyen gondozható kertekhez, amelyek ki fogják állni a klímaváltozás kihívásainak próbáját.

Kapcsolódó
Zseniális kerti praktika az öntözőzsák
Az öntözőzsák nem csak abban segít, hogy folyamatosan vízzel látja el a fát, hanem erőssé és ellenállóvá is teszi.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik