Kertünk-Portánk

Ez az öt kutyafajta könnyen megtanítható bármire

pixabay.com
pixabay.com
Energikusak, intelligensek és bármit megtesznek gazdájuk kedvéért.

Számos tényező befolyásolja egy kutyafajta képezhetőségét. Sok fajta rendkívül intelligens, de nem feltétlenül őket a legkönnyebb kiképezni, mert öntörvényűek vagy makacsok. A könnyen nevelhető fajták szívesen szerepelnek, kevésbé önfejűek és jobban tudnak koncentrálni, mint más fajták.

Most a lovetoknowpets.com segítségével összeszedtünk öt kutyafajtát, melyek könnyedén kiképezhetők, és bármire megtaníthatók.

Golden Retriever

pixabay.com

A Golden Retrieverek népszerű családi kutyák. Gyerekbarát mentalitásuk mellett arról is híresek, hogy könnyedén kiképezhetők. Szeretnek gazdáik kedvében járni, és gyorsan tanulnak. Nagyon intelligensek, így sokféle tevékenységre megtaníthatók, beleértve az engedelmességet, az agilitást és a követést.

Uszkár

pixabay.com

Az uszkár rendkívül intelligens fajta, sokak szerint a három legintelligensebb kutyafajta közé sorolható. Megfelelő képzéssel ezek a kutyák szinte bármire megtaníthatók, nem csoda, hogy cirkuszokban is előszeretettel használják őket. Kiemelkedő intelligenciájuk mellett magas energiaszinttel is rendelkeznek, szinte sosem fáradnak el. Az uszkárok is nagyon hűségesek, és hajlandóak a gazdáik kedvében járni. Ez jó társsá teszi őket.

Német juhász

Pixabay.com

Talán nem lep meg senkit, ha azt állítjuk, hogy a német juhászkutya is helyet kapott a listában, hiszen szinte bármire kiképezhető, de ez sok időt és türelmet igényel. A megfelelő oktató azonban kivételes képességekre taníthatja kutyáját. A német juhászkutyák nagyon intelligens kutyák, valójában annyira engedelmesek, hogy általában szolgálati és terápiás kutyákként, rendőrkutyákként és katonai munkakutyákként alkalmazzák őket.

Malinois

Pixabay.com

Rendkívül intelligens, fáradhatatlan, temperamentumos kutya a malinois. Ez az oka annak, hogy előszeretettel képzik ki szolgálati kutyának. Kiváló vadász és nyomkövető, és jól teljesít az engedelmességi képzéseken. Velük született képességük a parancsok követésére, hihetetlen energiával mindig készek gazdáik kedvében járni.

Border collie

Pixabay.com

Az egykor terelőkutyának tenyésztett border collie-k rendkívül intelligens kutyák, akiknek erős a vágyuk, hogy gazdáik kedvében járjanak. Kimeríthetetlen energiával, kitartással és munkakedvvel rendelkeznek, és a család minden tagjával remekül kijönnek. Jól reagálnak a pozitív megerősítő edzési technikákra, és könnyen betaníthatók feladatok végrehajtására. Ösztönösen és könnyedén képesek megérteni a tulajdonosok jelzéseit.

Kapcsolódó
Teljes jogú családtag a magyaroknál a kutya
Kutyatartással kapcsolatos felmérést végeztek az ELTE kutatói.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik