Kertünk-Portánk

Mediterrán hangulatú teraszt épített a gyáli család

Mindent maguk csináltak, a tervezéstől, az anyagbeszerzésen át a vágásig, szerelésig, csiszolásig és festésig.

A Bárdosi család öt éve költözött a kőbányai lakótelepről Gyálra, egy felújított kertesházba. A férj műszaki szakember, Betti a kereskedelemben dolgozik és két kamaszlányt nevelnek. Az inspiráció adott volt, hiszen Betti elmondása szerint nagyon szereti, mikor valami szépséget – legyen az lakótér berendezése, kerti munka – sikerül közösen megvalósítaniuk. úgy fogalmazott, neki lényegében ez a hobbija, amit itt Gyálon maradéktalanul élvezni tud.

Amint a szobák otthonossá, szépen berendezett terekké alakultak, nem volt kérdés, hogy a terasz is sorra kerül majd, ahogy a kert is egyre szebb és zöldebb már.

Nagyon szerettünk volna egy teljesen fedett teraszt, mert eddig egy pavilonnal oldottuk meg a problémát. Szerettem volna, ha egy kültéri nappalival bővülne a házunk, mert tavasztól őszig szinte minden szabadiidőnket odakint töltjük. Voltak saját ötleteink, de sokat inspirálódtunk a Pinterest képeinek segítségével, illetve külföldi utazásaink alkalmával is lestünk el több apró részletet, berendezési irányt

– mesélte a Sokszínű Vidéknek Bárdosi Betti, aki hozzátette, hogy a ház körül mindent maguk csináltak a kertben is.

Egy lakberendezési áruháznál dolgozom, igy mindig a legfrissebb trendek szerint tudok gondolkodni

– emelte ki Betti, aki a férjével együtt dolgozva, külső segítség nélkül építette fel ezt a szép, mediterrán stílusú teraszt. Az építés egy hónapot vett igénybe és a munkájuk mellett, hétvégén és szabadnapokon dolgoztak.

A férjem megtervezte a teraszt, majd megrendelte hozzá a nyersanyagot, amit ketten szereltünk, csiszoltunk, festettünk. Nem számoltuk, de közel 1,5 millió forintba került az egész, viszont ebben benne van a gépek megvásárlása is, mert belefogtunk egy nyári konyha és egy kis wellness részleg építésébe is a kertben.

Bettiék szerencsések voltak, mert elmondása szerint nem ütköztek különösebb nehézségekbe, inkább az időjárás okozott némi késedelmet, mivel késő ősszel fogtak bele a munkába, így a hajrában már hidegben és esőben is dolgoztak.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik