Kertünk-Portánk

Megválasztották az év legszebb építészeti homlokzatait

Öt kategóriában hirdették ki az Év Homlokzata 2023 pályázat győzteseit.

A Baumit 2023-ban immáron tizenegyedik alkalommal írta ki az Év Homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, valamint műemlék kategóriában. A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel jutalmazták.

A zsűri az 5 kategórianyertesen túl 12 Baumit különdíjat ítélt oda, valamint a november 16-i ünnepélyes díjátadón került sor a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és a szeptemberben megrendezésre került online közönségszavazás győztesének kihirdetésére is.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 142 pályázat érkezett: családi ház kategóriában 35, társasházban 19, középületben 26, energetikai felújításban 42 és műemlék kategóriában 20, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új, vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak.

A Baumit közép és hosszú távú stratégiájának középpontjában az egészséges környezetet és a minél jobb komfortérzetet biztosító építőanyagok mellett kiemelt helyet foglal el az energiatudatosság, a fenntarthatóság és az értékteremtés. Hiszünk abban, hogy mindaz, amit a múltunkban megőrzésre méltónak ítélünk, gazdagabbá teheti a jövőnket is

–  mondta el Járomi Judit, a Baumit Kft. ügyvezető igazgatója, aki bejelentette, hogy a jövőben a Baumit Kft. meghirdeti az Év Homlokzata építész hallgatói pályázatot.

A pályázat célja, hogy az építész és építőmérnök hallgatók megismerjék a Baumit termékeivel kapcsolatos kutatások, innovációk eredményeit. Az építész hallgatói díjat 2024-ben, a következő Év Homlokzata pályázattal egyidőben, két témában írják ki.

A díjazott épületek részletes bemutatása, a különdíjasok és az összes nevezés az evhomlokzata.hu oldalon tekinthető meg.

Kiemelt képünkön a családi ház kategória nyertese: Ötház, Vác – Forrás: Baumit

Kapcsolódó
Remeteszőlősön magasodik az év közönségdíjas háza
Hamarosan kezdődik a középület kategória közönségszavazása is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik