Kertünk-Portánk

Így lesz gyerekjáték a hortenzia szaporítása

WIKIMEDIA COMMONS
WIKIMEDIA COMMONS
Egy hétköznapi konyhai alapanyag kell hozzá.

Sokan szeretnének a kertjükbe hatalmas hortenziaágyásokat, ám a növények ára igen borsos. A megoldás, ha házilag szaporítjuk a növényt. Erre többféle lehetőség is van, egy videóban egy szokatlanabb módszert mutattak be: banánhéjjal segítették a hortenzia kigyökerezését.

Hogyan szaporítsuk a hortenziát banánhéjjal?

  • Először is, válasszunk egy egészséges és erős, nagyobb méretű hortenziát. Erről vágjunk le egy leveles, virágbimbós – de még nem kinyílt virágú – ágat.
  • Gyűjtsünk össze néhány banánhéjat, amelyeket darabolunk kisebb részekre. Öntsünk vizet rá és hagyjuk másfél órán át ázni. Utána szűrjük le a vizet.
  • Ezután állítsuk a leszűrt vízbe a hortenziaágat, tegyük napfényes helyre, ahol friss levegő éri.
  • 20 napon belül kigyökerezik a növény.
  • Készítsünk elő egy megfelelő talajkeveréket a hortenzia számára. A legjobb, ha egy könnyű, jó vízelvezetésű és tápanyagdús talajt választunk. A tövet az elültetése után öntözzük rendszeresen.
  • Akár a banánhéj leszűrése nélkül is beleállíthatjuk a tövet a vízbe, ilyenkor a héjdarabokkal együtt ültessük a földbe.

Miért használjunk banánt?

A banánhéjban található tápanyagok, például a kálium, foszfor és kalcium elősegítheti a hortenzia egészséges növekedését és virágzását.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Garden Home Ideas (@gardening.soul66) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Ezért barnul be a hortenzia virága és levele
3 tényező van a növényre rossz hatással.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik