Mozaik
Budapest, 2011. március 22.
Cimbalmos szórakoztatja a vendégeket 2011. március 21-én a budapesti Király étteremben. Az Országgyûlés a korábbi 25 helyett 5 százalékos, kedvezményes áfakulcs alá sorolt egyes, az elõadómûvész személyes közremûködésével nyújtott hangszeres élõzenei szolgáltatásokat. A jogszabály március 23-tól hatályos.
MTI Fotó: Kallos Bea

Magyar érték lett a libatoll és a cimbalom

Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár.
Korábban a témában:

Egy tétellel bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét és nyolc tétellel a Magyar Értéktárat a Hungarikum Bizottság Budapesten megtartott keddi ülésén – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Sajtóirodája.

Az FM közleménye szerint bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe Kabay Jánosnak, az Alkaloida gyógyszergyár alapítójának életműve.

A Magyar Értéktárba került a több mint 130 éves múltra visszatekintő Törley pezsgő, a 100 éves készítési receptúrával rendelkező St. Hubertus magyar gyógynövénylikőr, a kézzel szedett, nagy pehelytartalmú libatoll, valamint a magyar cimbalom és a Magyar Örökség Díjat őrző Békés-tarhosi Énekiskola.

Budapest, 2013. december 1.
Klasszikus pezsgõspalack és a Törley Pezsgõpincészet Kft. XXII. kerületi, budafoki raktárépülete egy fotómontázson.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.
Fotó: MTVA – Faludi Imre

Új még a Magyar Értéktárban a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra, Szatmár, Bereg és Kárpátalja középkori templomai és a Miskolctapolcai Barlangfürdő.

A Hungarikum Bizottság keddi döntése alapján így a Hungarikumok Gyűjteményébe már 56 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 135 tagúra bővült.

Címfotó: MTI – Kallos Bea

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.