Mozaik
Embargoed to 0001 Friday October 14
Undated handout photo of an illustration by Mark Burgess of Winnie-the-Pooh and Penguin, a new character who will feature in the Winnie-the-Pooh sequel The Best Bear In All The World. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Friday October 14, 2016. The sequel has been inspired by a photograph of AA Milne and his son with a toy penguin, and is being published in October to mark the 90th anniversary of Winnie-the-Pooh. See PA story ARTS POOH. Photo credit should read: Trustees of the Pooh Properties/The Shepard Trust/PA Wire
NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.

Ma is milliók kedvence Micimackó

Előbb-utóbb felfedezzük, hogy élni jó.
Korábban a témában:

Micimackó – Alan Alexander Milne világszerte kedvelt alakja – kalandjai 1926. október 14-én jelentek meg először könyv formájában. Az írónak az ötletet fia, Robin Christopher és plüssállatkái adták. A könyv olyan hatalmas siker lett, hogy megjelenését követően rövid idő alatt 35 ezer példányt adtak el Angliában, 150 ezret pedig az Egyesült Államokban.

A világ legkedveltebb medvéjének születése – azaz a könyv megjelenése – 90. évfordulóján, 2016-bannégy új kalanddal bővült a történet, melyben Füles, Malacka, Kanga, Zsebibaba, Tigris, Bagoly és Nyuszi mellett egy pingvin is barátjául szegődik Micimackónak.

Aligha kérdéses, hogy ez is hatalmas siker lesz.

Néhány emlékezetes idézet a bölcs mackótól:

 • Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
  – Melyik az a rész?
  – Az, amikor te meg én mi leszünk.
 • Tudod Malacka, van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal. Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek.
 • Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.
 • Ígérd meg, hogy sosem felejtesz el. Mert ha mégis, akkor nem megyek sehová.
 • Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?
 • Boldog akarsz lenni? Kezdd azzal, hogy megbecsülöd magad, és azt, amid van.
 • Néha a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet a szívedben.
 • A folyók, tudják mi a lényeg: minek rohanni, egyszer úgyis odaérünk.

Ha egyszer megszabadultunk az önteltségtől, a bonyolultságtól és még jó néhány más dologtól, amelyek utunkban állnak, előbb-utóbb felfedezzük, hogy (…) Élni Jó.

Kommentek

Zalakaros, 2019. augusztus 20.
A zalakarosi termáltó 2019. augusztus 19-én. A tóból az alatta húzódó vízelvezetõ rendszer sérülése miatt 2018 májusában elfolyt a víz. A hibát kijavították, megkezdték a meder feltöltését.
MTI/Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.