Mozaik

Kevés szebbet láttunk életünkben a japán hortenziavirágzásnál

Japánban valahogy minden sokkal szebb, elég csak a cseresznyevirágzásra és a lilaakác ünnepre gondolni, a csodása hortenziamezőkről nem is beszélve.

A Kitaura városában megtalálható Unsho-ji buddhista templomot kék virágtenger öleli körül, és nem nehéz kitalálni, hogy a turisták odavannak érte.

A virágzás mostanra leáldozóban van, hisz Japánban a hortenziák az esős évszakban, júniustól augusztus elejéig nyílnak. Az Ázsiában és Dél-Amerikában őshonos gyönyörű virág legérdekesebb tulajdonsága, hogy képes virágainak árnyalatnyi színváltoztatására is.

A hortenzia az 1800-as években Japánból került Európába. Japánban akkor már évszázadok óta a kertek kedvelt növénye volt. Nyugat-Európa több országában is termeszteni kezdték, és mára rengeteg, különféle virágú és a cserepes virágtól a bokorig változatos növekedésű változatát nemesítették ki.

És akkor jöjjenek az egészen ámulatba ejtő felvételek a Föld túloldaláról.

@1101sai さんが貸してくれた#広角レンズ で圧巻の青一面の#紫陽花 を撮る . その他初めてのマクロレンズに苦戦したり、初めての魚眼レンズの画角に戸惑ったり、ホントに楽しかったな~ ️ @1101sai さん、ありがとう . 思い出せば思い出すほどに戻りたくなる そして本日念願の300mm購入してしまいました . いくつか前に丸池様の写真をpostしたんですが、過去最高いいねがついて驚いております‍♀️ #ありがとうございます #ig_japan#ig_flowers#hydrangea#flowerlovers#flowerstagram#flower_special_#flower#kf_gallery#japan_daytime_view#japan_art_photography#jp_gallery#team_jp_flower#lovers_garden#tv_flowers#wp_flower#icu_japan#wu_japan#special_spot_#instagood#ファインダー越しの私の世界 #はなまっぷ#東京カメラ部#東京カメラガールズ#Canon#一眼レフ#雲昌寺

Ayaka Sato (@ayk___07) által megosztott bejegyzés, 2017. Júl 17., 04:08 PDT

Újra nagy kedvenc a hortenzia, mutatjuk hogyan hoz mesés virágözönt
Így lesz kék, vagy ha úgy szeretnénk, újra rózsaszín a hortenziánk.

(House Beautiful)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik