Mozaik

Máté Bencéé lehet 2018 közönségdíjas természetfotója

Amint arról korábban beszámoltunk, távolba meredő piszeorrú majmokat ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year versenyen, amelynek eredményhirdetést a londoni Természettudományi Múzeumban rendezték meg októberben.

Arany piszeorrú majmokról készült az év természetfotója 2018-ban
A holland Marsel van Oosten a kínai Csinling hegyekben készítette a felvételt.

A verseny ugyanakkor ezzel még nem ért véget. Ahogy minden évben, az intézmény idén is kíváncsi az emberek véleményére, és a Lumix támogatásával keresik 2018 közönségdíjas természetfotóját.

A zsűri a 95 országból beérkezett 45 ezer felvétel közül kiválasztotta a legjobb 25-öt, melyekre 2019. február 5-ig lehet leadni a voksokat.

Kifejezetten nagy öröm számunkra, hogy a versenynek magyar érintettje is van Máté Bence révén. A világhírű természetfotós az afrikai vadkutyákról készült képével nyerte el az ítészek tetszését. 

Máté Bence

A leírásban az szerepel,

bár az afrikai vadkutyák kegyetlen gyilkosok, a kölykeik rendkívül aranyosak és egész nap játszanak. Bence a testvéreket a dél-afrikai Mkuze környékén örökítette meg. Mindannyian egy impala lábával akartak játszani, és három különböző irányba próbálták rángatni.

Máté Bence fotójára ide kattintva tudod leadni a szavazatodat.

Nagyszabású kiállításturnéra indul a természetfotózás magyar Oscar-díjasa
Máté Bence 623 természetfotóját nyolc hazai nagyváros frekventált külterén állítják ki külön erre a projektre kifejlesztett paravánokon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik