Mozaik

Tizennégy házból áll a legfiatalabb magyar falu

A település csak a film kedvéért került fel a térképre.

A mi kis falunk filmsorozat 2017-es és 2018-as évad bemutatott epizódjai óriási nézettséget hoztak az RTL Klubnak. A Pajkaszegen – valódi nevén a közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken – forgatott történetek egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatták be.

A mi kis falunk, ahol titkos pénzverde működött
Barlangjai is vannak, melyek rablótanyául szolgáltak.

2019. január elsején a vidéki életet bemutató új sorozat kezdődött az RTL Klubon Drága örökösök címmel, ezúttal azonban nem egy létező településen, hanem egy kimondottan a filmsorozat miatt épített faluban: Ökörapáti csak a film kedvéért került fel Magyarország térképére, de nevét garantáltan sokan emlegetik majd az elkövetkező hónapokban.

Felépítettünk egy tizennégy házból álló falut, családi házakkal, vegyesbolttal, postával, panzióval és kocsmával. Mindennel, ami egy faluba kell. Csak templomunk nincs. A gaz- és erdőirtástól kezdve mindent mi csináltunk. Izgalmak vannak bőven! A legnagyobbak mindig az állatokkal. A birkákhoz, kecskékhez, kutyákhoz, macskákhoz külön zoológiai csapat érkezik. Minden állat idomított, még a macskáink is

– nyilatkozta a Borsnak Hámori Barbara, a sorozat showrunnere.

Fotó: RTL Klub

Az RTL vadonatúj napi sorozata azzal a nagy kérdéssel foglalkozik, mire képesek és hajlandóak az örökösök, hogy a vidéki nagyapa hatalmas vagyonához hozzájuthassanak. A vidéki életből kiszakadt, a fővárosban élő három gyermek és két felnőtt korú unoka csak úgy juthat a mesés vagyonhoz, ha vállalják, hogy egy évre visszaköltöznek a szülőfalujukba.

A Fókusz stábja korábban megmutatta a nézőknek Ökörapátit úgy, ahogyan a sorozatban nem látható.

A sorozat húzóneve és pénzes nagypapája Koltai Róbert, mellette a főbb szerepekben Lengyel Ferenc, Járó Zsuzsa, Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás és Kovács Lehel látható.

Kiemelt kép: RTL Klub

Olvasói sztorik